Gazeta.pl   Forum   Czas Wolny, Hobby   Narty

Zakopane - Polana Szymoszkowa

Średnia ocen: (2.89)

Recenzuj
Sortuj:
od najnowszego
od najstarszego
najwyższe oceny
najniższe oceny
  • od najnowszego
  • od najstarszego
  • najwyższe oceny
  • najniższe oceny
  • raf.fal2012-01-22Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Wróciłem w sobote z Zakopca, mieszkałem tuż obok Szymoszkowej i też na niej jeździłęm. Plusy - niezła kanapa, górka urozmaicona, od stromej czerwonej do bardzo płaskiej zielonej, super widok na Tatry , Minusy - cena za karnet 95 zł/ dzien to chyba za dużo , taka cena w jest w Białce, wiec porównując tu powinno kosztować max 50 zł , brak karnetów czasowych jak w Białce 2, 4, 6 h, na górze szybko robią sie muldy a kolo 12 to juz kretowisko, na dole wypłąszczenie, przy opadach śniegu działa jak hamulec ręczny. Ogłolnie dałem 3 oczywiscie na POLSKIE Warunki.
  • 2aigel2007-02-11Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji polana dla małych dzieci (tylko) za duże pieniądze i z ogromnymi kolejkami... ** za ładne widoki
  • daakand2007-02-11Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji beznadziejnie.... oprócz wyciągów reszta pozaklasowa... południowy stok, drożyzna, róznice w nachyleniu stoku, muldy, parking.... szkoda czasu
  • kuku852006-12-27Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji zabawa jest wlasciwie do 1/3 stoku, potem plasko-tak mam u siebie na nizinach, nie musze w gory jechac :). w dodatku na stromej czesci jest mnostwo muld. bywaja tez masakryczne tlumy. relacja cena-jakosc jest wiecej niz nieodpowiednia. zdecydowanie najfajniejsze sa gondole 6-osobowe, szkoda tylko, ze stalam do nich czasami 15 minut, a zjazd trwa maksymalnie 5.
  • kinia_g12006-02-27Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Jak dla mnie górka troszkę za krótka, tym bardziej, że dolny odcinek jest zupełnie płaskawy. Reszta może być czyli porządne gondolki, możliwosć jazdy wieczornej no i najfajniejsza sprawa RATRAKOWANIE w ciągu dnia-można potem śmigać z górki na pazurki. Z kolejkami to różnie bywa, byłam w okresie ferii i stwierdziłam raczej brak kolejek max. czas stania 5 min. jak na polskie warunki to ewenement(gondolki mają dużą przepustowość). Ale na stoku już odczuwa się dużą ilość narciarzy no i niestety ceny karnetów-raczej porażające. parking spory i bezpłatny, busikami można też bez problemu dojechać do centrum,zawsze stoją na parkingu. Na szymoszkowej najlepiej jeździć zupełnie z rana i później po ratrakowaniu, większość wykrusza sie na obiadek i już nie wraca więc luzik na stoku.
  • amatlea2006-02-11Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji drogo i bardzo dłuuugie kolejki; na pierwszym odcinku trasy straszne muldy, ale w sumie nie jest najgorzej
  • cleopathre2006-02-06Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Doskonała góra dla początkujących, w szczególności snowboardzistów ze wzgledu na wyciągi kszesełkowe i dość łagodny spadek i szerokość.Dobry dojazd,zaplecze gastronomiczne i parking ( BEZPŁATNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).Porządna wypożyczalnia sprzętu i dobrzy instruktorzy. Dzięki tej górze nauczyłam się jazdy na desce. Trudno mi porównywać ceny , bo jak na Zakopane to jest normalnie a zagranicą nie byłam.
  • introligator_snu2006-02-06Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Ciekawy jest ten opis podany przez GW: "srednie nachylenie stoku - 20% ... srednie nachylenie stoku - 10%". Procent czego ???
  • ulises502005-12-30Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Wyciąg szybki i z osłoną pleksową więc sie nie marznie podczas jazdy na góre. Sama góra jednak zbyt monotonna, na początku ostrawo a później bardzo długo płasko...można sie zanudzić.
  • teledysk12005-12-30Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Najwyższa jakość.
  • jacekzorba2005-12-20Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji drogo, drogo, drogo..
  • wostojski2005-12-07Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji calkiem fajnie tylko za duzo ludzi!:)
  • adam.poczta12005-12-01Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji hej co to za brednie - od kilku lat bywam na szymoszkowej i nigdy nie płaciłem za parking i nie widziałem nigdy żadnego inkasenta a trzeba dodać że nigdy nie miałem problemów z zaparkowaniem. Odnośnie narciarstwa to wyciągi są super a stok jak na polskie warunki całkiem niezły - tylko te ceny jak z kosmosu. Moja rada: Na szymoszkowej trzeba brać lekcje z instruktorem bo wtedy wyciągi sa za darmo i nie trzeba stać w kolejkach do wyciągu!
  • merid2005-12-01Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji hehehe...zalosne komentarze, nie jest az tak zle zwlaszcza poza szczytami - ferie, weekendy...
  • staruch52005-11-30Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji pozaklasowe. Stosunek cena/funu bliska nieskonczonosci. Chce daz zero, ale sie nie da :-(((
  • fichtel12005-11-23Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji tłumy narciarzy, instruktorzy z poczatkujacymi, tasiemcowe kolejki do wyciagów, poczatkujacy snowboardzisci. Kilkugodzinny Koszmar Zakopianki. Drogi parking (hmmmm miejsce do parkowania nie parking).Topniejacy sztuczny snieg. Wysokie ceny za mizerna ofertę. Ogólnie masakra :-((((((
  • waniaw12005-11-23Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Podpisuję się pod poprzednimi ocenami. Najdroższa góra świata. Nawet w Alpach nie ma takich cen. Bardzo niebezpieczna góra ,bo ale jeżdżą na niej (z racji krzeseł) ludzie, którzy pierwszy raz mają narty na nogach i są zagrożeniem dla innych. I jeszcze raz: ceny przerażające.
  • wote2005-11-23Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Podpisuję się pod poprzednikiem
  • bocianiv252005-11-23Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Lipa i to totalna. 1 bardzo drogo 2 piszac chamska obsługa to obraza dla chamów 3 potrafią wyłączyć światło na stoku mimo że ktoś jeszcze zjeżdża na dół i wysłać na niego ratraki 4 pierwsze 200m nachylenie OK póżniej Małe Ciche to bardzo stoma góra w porównaiu z Symoszkowa 5 Płatne parkingi i to w cenach komercyjnych 6 kolejki w ferie i wekendy dramatyczna Jest jeden plus swietna kanapa 6 osobowa z osłona
1

Zaloguj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.