Gazeta.pl   Forum   Czas Wolny, Hobby   Narty

Korbielów

Średnia ocen: (3.98)

Recenzuj
Sortuj:
od najnowszego
od najstarszego
najwyższe oceny
najniższe oceny
  • od najnowszego
  • od najstarszego
  • najwyższe oceny
  • najniższe oceny
  • al642007-03-02Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Od Hali Miziowej w górę - rewelacja. Widoki niemalże alpejskie, piękna panorama, śnieg do maja. Oczywiście mogłoby być więcej orczyków czy kanapa na szczyt Pilska, ale jak na Polskę to nieźle. Natomiast to, co poniżej - woła o pomstę do nieba. Mówię nie tylko o postawionym w tamtym roku krzesełku(?), które jako kilkudziesięcioletni wrak zostało wyrzucone na złom w Austrii a cwaniaczki z GATu usiłowały go złożyć i uruchomić (co się oczywiście nie udało), ale o całej infrastrukturze czy raczej jej braku. Brudny, ciasny PŁATNY parking, karnety na których punkty/pieniądze przepadają w momencie zwrotu, słabo utrzymane trasy. Sądzę, że gdyby pojawił się jakiś sensowny inwestor to można by z tego stworzyć doskonały ośrodek narciarski. Na razie polecam bardziej Rohacze lub Snow Paradaise (Oszczadnica) po drugiej stronie granicy. Dlaczego Słowacy potrafią coś zrobić a my nie? Oczywiście z wyjątkiem oszukiwania (GAT) :(
  • mags072007-02-08Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Korbielów to przede wszystkim różnorodnośc tras ( dla porównania w świetnie zorganizowanej Białce są, jak dla mnie, same trasy niebieskie..nuda...). Po drugie w Korbielowie nie ma problemów ze śniegiem. Owszem, na dole bywa lód i kamienie, ale w Austrii w niższych partiach gór też tak jest, a we Francji jak nigdzie indziej ściachałam sobie narty na kamieniach! Także wydaje mi się, że nie ma co narzekać na takie niedogodności. Jedynym minusem jest "niedoinwestowanie". Po prywatyzacji Gat-u mogłaby powstać jakaś porządna kolej linowa, albo nawet dwie, ponieważ póki co wjazd na samą górę zajmuje sporo czasu i kilka kolejek do odstania. Poza tym - Korbielów rulez! :)
  • szymkers2007-02-07Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Jeśli było sie w Alpach tu i tam ...... to bez sensu dokonywać oceny. W mojej opinii rejon reklamowany trochę na siłę. Pilsko nie zawsze jest przygotowane jak trzeba. W stosunku do proponowanego standardu tras zdecydowanie za drogo .Wieczorem drobna katastrofa , chyba ,że ktoś dużo pije i lubi i codziennie i do "połysku". Sumując "podretuszowany PRL." .
  • chedarek2006-12-17Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Byłem /5 razy/ i w tym roku też będę.
  • mcmar2006-02-27Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Cóż, byłem tam narazie tylko raz. Była piękna pogoda, słoneczko, lekki mrozik, trasy wspaniale przygotowane, kolejki do wyciągów średnie, bez tłumów. Do wad muszę zaliczyć przede wszystkim fatalnie zorganizowany dojazd orczykami na wyższe trasy, trzeba się przesiadać co chwilę, to naprawdę psuje całą zabawę a czasami ma się wrażenie, iż biegówki byłyby bardziej na miejscu. No i karnety trzeba różne wykupywać.
  • rumekart2006-02-19Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji .... trafiłem na super warunki śniegowe (+) ...i nawet tłoku za dużego nie było (+)....i mogłem wynająć narty na miejscu jakie chciałem (+).... ..ale... trasy przygotowane były średnio, słabo..muldy .. juz od rana... (10:00)...(-)...infrastruktura.... hm ciągłe podchodzenie , dochodzenie... i bolące barki od super wyciągów...(-) widziałem fajne krzesełka nieczynne (-) brak rozwoju jakiegokolwiek od mojej ostatniej wizyty 5lat temu (-) jedzenie -> kiełbasa na stoku! ...straszne ścierwo (-)...jedzenie w Korbielowie (-) przepraszam ale dziękuje!.. bankomat(-)...DOBRZE ŻE NIE MUSIMY TU JEŹDZIĆ....ALE SZKODA BO JEST NAPRAWDĘ PIĘKNIE.. TROSZKĘ WYSIŁKU!!!
  • aronia2006-02-19Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji To mogłoby byc wspaniałe centrum narciarskie w Polsce, bo warunki naturalne są doskonałe, ale niestety brakuje sensownej infrastruktury. Pierwsza wada: wjazd na Pilsko zajmuje w porywach nawet połtorej godziny (jazda 4 wyciągami orczykowymi - bo wyciąg krzesełkowy do Hali Szczawiny prawie nigdy nie działa, dłuuugasne kolejki + konieczność pokonania jakiejś kilometrowej trasy zielonej, którą uczciwie byloby nazwać biegową, bo co chwila drepcze sie pod górę badź pracuje kijkami), a zjazd na dół - raptem kilkanaście minut. Najgorzej oczywiście jest w słoneczne weekendy, wtedy tłumy na stokach przekraczają wszelkie granice rozsądku. Druga wada: brak kooperacji miedzy różnymi właścicielami wyciągów, która zaowocowałaby jednym wspólnym skipassem. Jeśli chce się skorzystać z wszystkich tras zjazdowych w okolicy, to trzeba zaopatrzyć się w jakieś 4 karnety. Trzecia wada - złodziejska praktyka GATu polegająca na niezwracaniu pieniedzy za niewykorzystane punkty. Nie ma to żadnego uzasadnienia, bo opłaty za korzystanie z wyciagów są takie same niezależnie od tego, czy jednorazowo naładuje się kartę 100 punktami, czy 10 tys. Do miłych niespodzianek zaliczyłabym sensowne zaplecze "gastronomiczne" (wbrew temu, co pisali poprzednicy). Przy trasach jest mnóstwo punktów, gdzie mozna napić się herbaty, kawy, grzanego wina czy zjeść coś ciepłego, w samym Korbielowie tez jest kilka knajpek/pubów, gdzie można wybrać się wieczorem ze znajomymi.
  • wiwi752006-02-07Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji rewelacyjne Pilsko, może troszkę irytują te przejścia od orczyka do orczyka, i psujące kanapy, ale jeździ się fenomenalnie :) Cudowne miasto, rozwojowe, za kilka lat, raj :)
  • drewkardio2006-01-21Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Przyroda piękna Warunki narciarskie b. dobre Dojazd niezły Natomiast infrastruktura wyciągowa to kompromitacja!!! Jesli nie będzie wyciągu gondolowego z Kamiennej na Halę Miziową i dobrze wyprofilowanej i sztucznie naśnieżanej trasy ze Szczawin do parkingu to Korbielów będzie się równał zmarnowanej szansie.Patrzcie na Krynicę a nie na Kasprowy
  • zarys62006-01-13Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Pod względem widokowym i róznorodności trasek - pięknie. Ceny przystępne (brak biletów na papierkach) - tylko karnety plastikowe - na które trzeba mieć przygotowane dodatkowe 25 zł kaucji. Ale rozwiązanie umiejscowienia orczyków, powoduje, że odechciewa sie wszystkiego. Wyraźnie Korbielów jest dla ludzi, którzy lubią - ale chodzić! Aby przedostać się do górnej części trasek - trzeba przespacerować sie w nartach, częściowo pod górę, lasem. I za pomocą orczyków w sumie trwa to z godzinę.
  • rafalkru2006-01-05Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Gdyby tylko GATowi bardziej sie chcialo dbac o klientow i warunki ktore im stwarza... A tak, owszem masyw Pilska jest piekny, prawdopodobienstwo spotkania wystarczajacej pokrywy snieznej najwyzsze w Polsce, trasy roznorodne, godne zaplecze gastronomiczne, z drugiej jednak strony, hucznie zapowiadana inwestycja w uzywany (sic) wyciag kzeselkowy stoi, irytuja permanetne awarie orczykow a obsluga jest fatalna. Zdaje sobie sprawe, ze ratrakowanie trasy w ciagu dnia, przy takiej szerokosci trasy i intensywnosci uzytkowania jest niemozliwe, jednak brak przygotowania trasy na dzien kolejny zakrawa na lekcewazenie narciarzy.
  • rudirudolf2005-12-29Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Korbielow jest najlepszy!!! Wlasnie dzisiaj z niego wrocilem i jestem zachwycony. Tyle nartostrad, szybkie wyciagi i brak kolejek. Bosko!!
  • moomoo2005-12-26Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Moim zdaniem najlepsze miejsce na narty w Polsce. Tylko że podobnie jak Szczyrk niedoinwestowane. Ale polecam, polecam, polecam.
  • tur402005-12-26Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Pilsko do góra o największych w polsce perspektywach narciarskich . Niestety tragicznie zarządzana przez GAT i "ekologów". Potrzebna pilnie gondola na szczyt albo zamykana kanapa. Poza tym ratrakowac i zadbac o dojazd i parkingi. Jeszcze dużo precy przed korbielowem ale perspektywy są
  • tytus52005-12-26Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Ostatnia deska ratunku podczas bezśnieżnej zimy
  • eni692005-12-23Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji suuuper
  • kamila_rybicka2005-12-19Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji jak na polskie warunki to rewelacja:) swietna pogoda, malo ludzi (w porownaniu np. ze Szczyrkiem rzeczywiscie jest to miejsce typowe do jezdzenia, kompletnie nie rozrywkowe, chociaz dla mnie to akurat plus tego miejsca. jest cicho, ladnie, warunki naprawde dobre.
  • niunka242005-12-18Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji To najwspanialsze miejsce na narty w Polsce! teraz, jak będą krzesełka będzie jeszcze lepiej. Nie wyobrażam sobie wyjazdu na narty bez Korbielowa:)
  • bism2005-12-18Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Co roku jestem na Pilsku i nie wyobrażam sobie jazdy po po niższych sąsiednich górkach, jak ktoś wyżej pisał. Co do tłumów Na stronie GAT jest reporaż z budowy krzesełek. Co do tłumów w wekendy prawda - jak się nie wyjdzie na górę z samego rana, to kolejki na dolnych wyciągach.
  • sila2005-12-17Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Swietne miejsce ze wzgledow naturalnych, snieg do maja. Rewelacja ! Ale infrastruktura turystyczna praktycznie nie istnieje :/ Lipa. Zapalency beda i tak zachwyceni, bo warunki naturalne najlepsze w Polsce.

Zaloguj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.