Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Wasze rankingi

Halkidiki: Akti Ouranopoli

Standard: ****
Średnia ocen: (4.8)

Recenzuj
Sortuj:
od najnowszego
od najstarszego
najwyższe oceny
najniższe oceny
  • od najnowszego
  • od najstarszego
  • najwyższe oceny
  • najniższe oceny
  • nilka22007-03-29Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Nie roumiem jak mozna narzekac na jedzenie w Akti, bylam tam w podrozy poslubnej w 2005 roku i jesli chodzi o jedzenie to bylo naprawde PYSZNE! A naleze do osob wybrednych . :) Pokoje ladne, czyste , tylko telewizor rzeczywiscie wysoko zawieszony . Brakowalo mi jakis zajec dodatkowych , animacji przy basenie itd. bo oprocz wieczoru greckiego nic innego sobie nie przypominam . Jest to na pewno spokojne miejsce, nieodpowiednie do osob szukajacych rozrywki. Motorowke warto wypozyczyc , ale uwazajcie na ceny , bo nas tam troche wykantowali, najpierw byla mowa ze bezyna jest w cenie a potem sie okazalo ze nie... Generalnie jesli chodzi o hitel, to wrazenia bardzo pozytywne. :)
  • sztaba12007-01-30Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Kameralny, czysty, polecam. Bylem z Triada i nie zaluje. Hotel godny polecenia, a wypoczynek byl wspanialy! Pozdrawiam
  • bea_kr2006-08-17Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Witam! Niedawno wróciłam z pobytu w Akti,więc mogę się podzielić wrażeniami na świeżo. Jestem daleka od hymnów pochwalnych, ale ogólna ocena jest dość dobra. Cztery gwiazdki jakimi się szczyci hotel to zdecydowanie greckie gwiazdki i można się przyczepić chociażby do standardu wykończenia pokoi, nie wspominając o małej łazience z "niby" wanną, ale ta druga kwestia to pewien standard w całej Grecji. Hotel jest kameralny, ładnie położony, większość pokoi z widokiem na morze, klimatyzacja w cenie (w sierpniu niezbędna), telewizor mały, dość wysoko podwieszony, jakość odbioru nieszczególna, ręczniki wymieniane codziennie, pościel co 2 dni, sprzątane bez przesadnej dokładności,ale codziennie.Śniadania to największy minus, monotonne, co dzień to samo.Ktoś może powiedzieć, że przecież był wybór, ale ileż razy można wybierać sposród parówek, sera zółtego i wędliny (w całej Grecji podają te same) i nieszczęsnych jajek za twardo? Obiady zdecydowanie lepsze, wybór dość duży i smaczne. Natomiast zdecydowanie za mało, a nawet brak owoców, oprócz arbuzów, a do śniadania brak sałatek, pomidorów czy ogórków. Oczywiście bez tego też można przeżyć.Obsługa miła i sympatyczna, polska obsługa to głównie praktykanci. Najliczniejszą grupę gości stanowią Polacy, zaraz po nich Niemcy. Basen hotelowy bardzo przyjemny, ze słodką wodą i dość głęboki, można popływać. Mini market na terenie hotelu dość kiepsko zaopatrzony, brak mozliwiści płatności kartą, większe zakupy w Ouranoupolis. Hotel nie posiada własnych busów, można korzystać z sąsiedniego hotelu. Plaża czysta, woda krystaliczna, idealne miejsce dla amatorów nurkowania. Sporty wodne na miejscu. Polecam wypożyczenie motorówki i rejs wokół wysepek. W kwestii rozrywki jest to pojęcie obce dla tego miejsca. Jeśli ktoś szuka rozrywki będzie bardzo rozczarowany. To miejsce typowo wypoczynkowe, z dala od zgiełku, tłumu turystów,sklepów, tawern i barów, które może wywołać tęsknotę za komercją. I właśnie dlatego następnym razem wybiorę inne miejsce, choć z tego wyjazdu jestem zadowolona. Pozdrawiam!
  • marezky2006-07-29Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji witam. wrocilem z hotelu akti 24.07.2006. hotel jest cudowny, a zwlaszcza pokoje.mielismy apartamnet z nowymi meblami, wielkim lozkiem, 2 klimatyzacjami w cenie, duzym tarasem (niewielkim minusem moze byc widok, gdyz mielismy okno na wejscie do hotelu, pozostale hotele i czesciowo na plaze), no i oczywiscie tv (z polskich kanalow lapalismy polsat 2 i tv biznes), lazienka - duza i nowa - tylko jest wanna zamiast brodzika:(. hotel bardzo czysty, przemila obsluga (zwlaszcza ta grecka bo z polska jak ktos wczesniej napisal bywa roznie). potwierdzam wczesniejszy opis odnosnie wyzywienia. warto dodac ze ceny w hotelu sa nizsze niz w sasiednich: arystotelesie i theoxeni. bylem w obu tych hotelach u znajomych i standard akti wg nas wszystkich jest najwyzszy (pozostale hotele rowniez sa bardzo dobre, maja wiecej basenow i sa wieksze ale pokoje zdecydowanie ladniejsze sa w akti. warto dodac ze w akti jest jeden basen ale za to ze slodka woda, natomiast w pozostalych hotelach woda w basenie jest slona). w hotelu jest internet, bilard i stol do ping ponga wszytsko w cenie 4 euro za godz.w hotelu nie ma opcji all inclusiv, ale jest maly market (zreszta przy wszystkich tych hotelach jest). hotel naprawde godny polecenia!!!
  • szpejr2006-07-19Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Czy wszyscy opisujący ten hotel są na garnuszku biur podróży/hotelu???!!! Nie zasługuje on napewno na **** i pochwały! Oprócz miłej obsługi spotkały mnie tam same rozczarowania. Począwszy od kiepskich pokoi, skończywszy na jedzeniu. Nie tylko śniadania były nędzne, obiadokolacje też pozostawiały wiele do życzenia! Żywiłam się na "mieście". Byłam już w niejednym hotelu o **** standardzie i uwierzcie mi nigdy nie miałam zastrzeżeń do niczego. Jeśli ktoś ma zarezerwowane wakcje w Akti Ouranoupoli, to w miarę możliwości, dla swojego i swoich bliskich dobra niech zmieni hotel!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • youlca2006-07-14Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Dla mnie i moich znajomych SUPER, pod kazdym wzgledem udane wakacje! poprzeczka zostala podniesiona i ciezko bedzie teraz powtorzyc rownie dobry urlop!
  • flora12006-07-07Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Nieduży, kameralny hotel ok. 70 pokoi, ładnie wkomponowany w otoczenie. Jest tak zaprojektowany że wszystkie pokoje mają widok na morze. Każdy pokój posiada balkon, na parterze taras. Na balkonie stolik, leżaki, na tarasach dodatkowo parasol przeciwsłoneczny. W pokojach są nowe meble, telewizor (nawet polskie programy ;), telefon, klimatyzacja w cenie. Ręczniki i pościel są wymieniane co 2 dni, jednak kiedy ja byłam w czerwcu, to ręczniki były wymieniane codziennie. Restauracja, z której okien roztacza się piękny widok na morze, smaczne jedzenie – śniadania trochę monotonne (jak to w Grecji) ale obiadokolacje PRZEPYSZNE! Mnóstwo warzyw, zawsze jest zupa, kilka dań na gorąco do wyboru oraz deser – owoce lub coś słodkiego. Napoje do obiadookolacji dodatkowo płatne (można podpisywać rachunki i płacić kartą na koniec pobytu). Obsługa bardzo miła, niezwykle życzliwa i kontaktowa (szczególnie Grecy), zawsze jest 1-2 kelnerów którzy mówią po polsku – ci rzadziej się uśmiechają ale taka już nasza natura ;) Hotel posiada ładny basen oraz brodzik dla dzieci, leżaki przy basenie standardowo bezpłatne. Z basenu roztacza się piękny widok na morze i wysepki. Jest też pool-bar gdzie można wieczorkiem sączyć drinki i podziwiać widoki, sala telewizyjna, bilard i internet są dodatkowo płatne. Bezpośrednio z hotelu jest podziemne przejście na plażę (pod lokalną drogą, która nie jest głośna – przynajmniej w czerwcu kiedy tam byłam), na plaży Beach Bar, leżaki i parasole płatne. Plaża dosyć szeroka ja na Grecję – żwirowo piaszczysta. Hotel jest położony 2,5 km od najbliższego miasteczka do którego kursują miejscowe autobusy (przystanek jest przed hotelem) busiki hotelowe też codziennie dowożą turystów do miasteczka. Hotel ten polecam osobom, które szukają ciszy, spokoju i wypoczynku w kameralnym miejscu. Jeśli ktoś pragnie rozrywek i nocnego życia, to zdecydowanie powinien jechać w inne miejsce. W hotelu mieszka wielu Niemców i Polaków, zazwyczaj są to starsze osoby, trochę rodzin z dziećmi i młode zakochane pary ;) Jeynym minusem jaki znalazłam, jest zbyt późna godzina rozpoczęcia obiadokoloacji 19.00 Po zjedzeniu tak wielu smakołyków o zbyt późnej porze, łatwo można przytyć - co mi się oczywiście przytrafiło ;) Poza tym drobnym mankamentem z czystym sumieniem wystawiam 6.
  • wulkan52006-06-26Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji kameralny,czysto,miła obsługa,smaczne posiłki.wokół hotelu dużo zieleni.plażę i morze widać z okna.dość duży basen.hotel godny polecenia.
1

Zaloguj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.