Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Wasze rankingi

Kreta, Hersonissos: Aminda

Standard: ****
Średnia ocen: (3.8)

• rafalkrason2006-11-24Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji byłem w armindzie 2 tygodnie we wrześniu 2006 razem z rodzinką - dwójką dzieci i żoną. uważam, że jakość standartu hotelu jest adekwatna a nawet wyższa w stosunku do ceny zapłaconej za pobyt. po przylocie dostaliśmy w recepcji przy rejestracji klucze do apartamentu mimo rezerwacji dwójki w bp - pani z obsługi po prostu stwierdziła, że byłoby nam za ciasno w takim pokoju - było to pierwsze miłe zaskoczenie. wysoko oceniam jakość wyżywienia w formule all inc. w hotelu - nigdy niczego nie brakowało, zawsze wybierałem coś co mi smakowało. pyszne ciasta, sporo owoców - jabłka, pomarańcze i winogrona bezpestkowe. do wyboru wiele napojów w tym lokalne piwo, wino, ouzo, rakija. obsługa sympatyczna i bardzo grzeczna - komunikacja po angielsku oczywiście bez żadnych problemów. kolejnym bardzo miłym zaskoczeniem była obecność animatorki dla dzieci z polski, urządzony był nadto jakby drugi mini club dla dzieci innych niż niemieckojęzyczne - nikt nam tego przed wyjazdem nie obiecywał. animatorka p.Ola doskonale radziła sobie z dzieciakami, hitem dnia były wieczorne dyskoteki przed basenami przy przebojach dla dzieci z polski i niemiec. plaża piaszczysta jakieś 100m od hotelu - korzystają z niej także goście z hotelu nana beach. generalnie to podobno w grecji nie ma prywatnych hotelowych plaż więc wstęp na nie nie moze być ograniczany. plusem tej plaży jest to, że dookoła są falochrony - przy małych dzieciach nie ma więc problemu dużych fal, których dzieciaki z reguły sie boją. łagodne jest też samo wejście do wody ale dalej są już na dnie gdzieniegdzie kamienie. nasze pociechy buszowały tu z wielką radością, były zamki i babki z piasku, który świetnie się do tego nadawał. bogate było też podwodne życie nawet w zatoczce między falochronami - widziałem jak raz niemcy wyciągneli nawet sporą ośmiornicę. rybki duże, małe, sporo kolorowych okazów. w pobliżu hotelu w stalis jest nadto piękna, długa i dość szeroka plaża piaszczysta z bardzo łagodnym wejściem do wody i wielkimi falami. czyli dla każdego coś miłego. okolice hersonissos to m.zdaniem także dobra baza wypadowa aby zwiedzić centrum i wschód wyspy. dość blisko jest do wszystkich pałacy minojskich (malia, festos, knossos), spokojnie można obskoczyć także matale, vai i pobliskie miasta - iraklio, agios nicolaos. to też jest przecież jakiś plus hotelu z takiej okolicy. generalnie pobyt oceniam jako bardzo udany i polecam armindę rodzinom z dziećmi.
  • slkkoz2006-08-28Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji hotel zasluguje na dwie gwiazdki mila obsluga i dobre jedzenie, wszystko inne bardzo zle
  • aniaartur12006-07-16Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji dobre położenie dla lubiących poruszać się pieszo. Spokojnie a jednocześnie nie za daleko od ew. rozrywek. mieszkałam w starej części i pokój raczej bez rewelacji, dosyć zużyty, ale lodówka sprawna, klima też. Sprzatanie codzienne, wymiana pościeli chyba 3 razy w tygodniu. Dobre miejsce dla rodzin z dziecmi, nawet maluchami. Jedzenie dobre, napoje typu lokalna fanta cola itd dostępne cały dzień, woda mineralna też. Ogólnie nie mam zastrzeżeń. Plaża dość rozczarowuje no ale to nie Karaiby, ale w okolicy miłe małe plaże i długa w Stalis ok 15 min pieszo, więc każdy coś dla siebie znajdzie. Obsługa uprzejma, awarie szybko usuwane.Polecam ale należy pamiętać ze te cztery gwiazdki to nie tak do końca np 4 gwiazdki hiszpańskie
  • olikk2006-05-17Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Przede wszystkim poprawna nazwa to Arminda. Bylam w roku 2005 w pazdzierniku. Hotel bardzo przyjemny, szczegolnie dla rodzin z dziecmi jest plac zabaw i klub dla dzieci z Animatorami (niestety w pazdzierniku opiekunki mowily tylko po ang i niemiecku)oraz basen dla maluchow. Pokoje czyste i schludne, czesto sprzatane. (niestety u nas byly mrowki wiec jedzenie trzeba bylo zamykac szczelnie w lodowce). Plaza przy hotelu mala i drogie lezaki, lepiej iść na nastepna ok 10- 15 min spacerkiem w przeciwna str niz Hersonissos. Jedzenie urozmaicone, ale mnie osobiscie srednio smakowalo, wszystko mialo dziwny posmak (?). Malo owocow morza :-( Ogolnie wrazenie dobre i bylam w zasadzie zadowolona. Mila obsluga.
1

Zaloguj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.