Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Wasze rankingi

Kreta, Agia Pelagia: Peninsula

Średnia ocen: (3.5)

• patka10242006-11-08Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji Plusy: - duzo zieleni - ładne położenie Minusy: - brudna plaża - średnie jedzenie (mały wybór, czerstwe pieczywo, recycling z dnia poprzedniego) - skromnie wyposażone pokoje - położony na uboczu (najbliższe miasteczko Agia Pelagia - baaardzo małe ok. 30- 40 minut drogi).
  • ade2006-07-18Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji W dniach 10.07-17.07 byliśmy w Aghia Pelaghia w hotelu Peninsula. Wycieczkę wykupiliśmy w biurze Ecco Holiday 4 lipca. Do 9 lipca tour operator prowadził sprzedaż biletów tego terminu w tym miejscu (sprawdzałem na necie) Podróż przebiegła sprawnie: po przelocie w Heraklionie - skierowano nas do odpowiedniego autobusu. W połowie drogi (po tym jak wyszli Polacy z hotelu Minoas, którzy jechali z nami) rezydent poinformował, iż dla części osób nie ma miejsca w hotelu Peninsula. Na 6 rodzin - dwie zostały zakwaterowane w Peninsuli, trzy w hotelu Sea Side, jedna zaś w Eva Mare. Ze względu na duże obłożenie pokoi i overbooking - w peninusli przydzielono pokoje: z widokiem na gruzowisko i śmiecie, a drugi vis a vis wjazdu autobusowego. Meritum spotkania z Panią Rezydent była akwizycja w postaci sprzedaży wycieczek fakultatywnych Ja zaś trafiłem do hotelu Sea Side - na dwa dni. Hotel bardzo europejski - zarówno od strony jedzenia jak i wystroju. Bardzo porządny hotel, z super animacjami (na przemian niemieckie lub włoskie, w przypadku tych drugich również mówili po angielsku i takie nacje tam przeważają) - 3 baseny, kort do tenisa, boisko do gry siatkówkę, fitness. Po dwóch dniach wróciliśmy do Peninsula. Hotele oddziela mała zatoczka - odległość była więc niewielka. Sea side - ma bardzo dobry standard, niestety nie ma tam zieleni…. Bogata przyroda i mnóstwo zieleni czekała na nas w Peninsuli. W ramach 'przeprosin' otrzymaliśmy z HB zmianę na all inc, mieliśmy szczęście i wylądowaliśmy w bungalow z widokiem na morze. Penisula to hotel dość rozległy, z jednym dużym basenem, dwoma małymi (były zamknięte z nieznanych mi przyczyn), betonową plażą oraz boiskami. Jedzenie dobre, może troszkę śniadania odbiegały standardem ale nie było źle. Pokoje w greckim skromnym stylu, bardzo miła obsługa. Wymiana pościeli, ręczników + sprzątanie odbywa się codziennie. Ponieważ przeważającą część urlopowiczów stanowią Francuzi - animacje są w tymże języku, niestety są bardzo monotematyczne i nudne (proponuje przejść się do Sea side na 21.30 na spektakle - chociażby dla porównania) Widoki z obu hoteli są piękne, a zatoczki Aghii Pelaghii urzekające. Trzecim hotelem który był niepodal zatoczki był Blue Bay - nie byłem tam niestety. Mogę jednak polecić zwiedzenie hotelu Capsis - super zwierzątka oraz roślinność. Polecam każdemu aby stanowczo walczył (niestety tak to można nazwać) o dobry pokój. Jeśli ktoś chce więcej informacji proszę o info - w ten sposób mogę przedstawić swoję subiektywną opinię Proponuje również wszystkim sprawdzającym oceny hoteli na travelcheck.com lub tripadvisor.com aby brali pod uwagę fakt, iż niestety ale tak to jest iż jesteśmy często traktowani jako tyrystów drugiej kategorii…i ich oceny mogę być zawyżone… (choć są bardziej krytyczni niż my)
1

Zaloguj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.