• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Cinie_10  napisał(a): 

> Ograniczyłam gluten. 
> 
> Wiem że dla niektórych trzy tygodnie bez bólu głowy to nie jest żadne
> osiągnięcie i pewnie te osoby w ogóle nie mają zacięcia do zmian. 
> 
> Mnie głowa już od kilku lat bolała [b]CODZIENNIE[/b][u][/u], dlatego mam bardzo
> dużą motywację do zmian. 
> 
> Jadłam już tak dużo lekarstw że bałam się raka żołądka albo wątroby. 
> Zresztą pomimo jedzenia tłuszczy miała cholestrol 310, a jestem generalnie
> bardzo szczupła ? - nie wiem jak to możliwe?
> 
> Po przeczytaniu lektur będziecie wiedziały dlaczego to - to węglowodany
> zmieniają się z tłuszcze i są odpowiedzialne za raka. 
> Rak żywi się węglowodanami - nie tłuszczami!.
> W książce jest to wszystko naukowo wytłumaczone - bo autor tej książki jest
> profesorem i lekarzem. 
> 
> Powiem tak - przy codziennym bólu głowy, nigdy nie myślałam o raku, zresztą
> wolałam czasami umrzeć niż zmagać się z tym bólem codziennie - widzieć minę
> mojego męża, który mimo dużego poziomu tolerancji, miał już czasami tego dosyć,
> albo niezadowolenie dzieci, które nie potrafiły zrozumieć dlaczego nie mam siły
> iść z nimi na spacer, czy pomóc odrobić lekcje. 
> Cały czas mówimy o [u]codziennym bólu migrenowym[/u], na który działały tylko
> tryptany. 
> 
> Nikogo nie przekonam. Wiem że każdy musi dojść do tego dna, w którym uczepi się
> każdej myśli/pomysłu tylko żeby w końcu zacząć żyć.
> 
> Ja to zrobiłam i dla mnie trzy tygodnie bez bólu - to OGROMNY SUKCES. 
> 
> Jeszcze odpowiem na pytanie:
> Codziennie jem ciasta i w zasadzie robię sobie wszystko na co mam ochotę, tylko
> że wcześniej oszczędzałam na jajkach (bo bałam się cholesterolu) a teraz daję
> dużo jajek, dużo sera lub orzechów, mało lub w ogóle mąki. 
> Ciasta są pyszne w końcu mają smak - nie tylko słodycz. 
> Mam wrażenie że cukier/sól/przyprawy jest potrzebny tylko wtedy gdy robi się
> produkty prawie z samej mąki. 
> 
> Dzisiaj robię bigos - dla męża (On bez mięsa czuje się nienajedzony). 
> Podgryzam od czasu do czasu - kapustę:) - jest smaczna, prawie bez przypraw, be
> z
> wysiłku wyszedł mi bardzo smaczny:)
> 
> No nie wiem co mam Wam jeszcze napisać:)
> 
> Pozdrawiam
>  
> 
> 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się