Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    • Podglad

    Odpowiadasz na:

    Gość portalu: cuvee  napisał(a): 
    
    > Gruzja - ja sobie w handlu gruzińskim winem ząbki połamałem. Pracowałem w 
    > firmie, która próbowała to wino sprzedawać i zbankrutowała.
    > Moim zdaniem białe gruzinskie były słabe, a nawet bardzo słabe. Czerwone tj. 
    > Kindzmarauli i Kvanchkara były warte spróbwania szczególnie np. do placka 
    > gruzińskiego z trzech serów ( zapomniałem jak się nazywa, ale pamiętam jak się 
    > go robi ). Ceny owszem były dość kosmiczne, ale to wina handlu tzn. marże 
    > importera i detalistów.
    > Przeżyciem było wino Saperavi tzn. "farbiarz". To kosztowało dość przeciętnie 
    > ok. 30 zł i było ciekawym przeżyciem. Chodzi mi o wino z GWS. Inne, któte potem
    >  
    > próbowałem np. to sprowadzane przez białostocką ERĘ było marne.
    > Jedym słowem ciekawe przeżycia, ale wolę inne. Zresztą dziś w naszym kraju już 
    > chyba się tego nie kupi.
    > PS
    > Ten placek to chyba Chaczapuri.
    

    Nie pamiętasz hasła lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się