Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    • Podglad

    Odpowiadasz na:

    Gość portalu: Marek-Bakili  napisał(a): 
    
    > Chaczapuri jest rodzajem pierozka z ciasta francuskiego najczesciej z nadziemie
    > m
    > z miesa lub sera(przede wszystkim suluguni).Widze ze w ogole nie czytasz tego
    > o czym pisze.Niestety w swiecie mozna czesto spotkac podrobki wielu gatunkow
    > win gruzinskich i sam osobiscie sie na nie natykalem.Slyszalem ostatnio ze
    > np.Amerykanie nie korzystaja z zadnych posrednikow ani nie kupuja u gruzinskich
    > firm tylko wywoza wszystko bezposrednich z zakladow produkujacych wina.Jesli
    > nigdy nie probowales oryginalu a tylko podrobki to rzecz jasna bedziesz mial
    > do tych "win" negatywne nastawienie.Tylko ze znow rozmowa jest o czyms zupelnie
    > innym!Wszyscy tutaj chca rozmawiac tylko o samym winie podczas gdy ja chcialem
    > zwrocic uwage na niesamowity femomen kulturowy jakim jest kultura wina w Gruzji
    > .
    

    Nie pamiętasz hasła lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się