• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: elka  napisał(a): 

> Tyle info, ale nikt nie napisał jak naprawdę pije się absynt, żeby wilk syty 
> (przyjemność picia) i owca cała (skutek odpowiedni bez potrzeby 
> wzywania "łowców skór"). Około 25-30 ml (wiecej nie dacie rady) prawdziwego 
> absyntu wlewamy do szerokiej niskiej szklanki;na łyżeczkę wsypujemy cukier w 
> ilości płaskiej, zalewamy absyntem i podpalamy zawartość łyżeczki. W momencie 
> kiedy cukier skarmelizuje wrzucamy zawartość w tempie błyskawicznym do 
> szklaneczki z trrunkiem i wypijamy jednym haustem. Dla osób próbujących po raz 
> pierwszy polecam w zasięgu ręki cś neutralnego do popicia, lub przegryzienia, 
> bo pierwsze wrażenie może zabić.
> Nie bez kozery na etykiecie oryginału czeskiego piszą, że jest to 
> trunek: "trochu tajemny, trochu nebezpieczny, a prze to protaźliwy!!!"
> Miłych wrażeń!! E.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.