• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Ela  napisał: 

> Gość portalu: Tomek  napisał(a): 
> 
> &#62 Gość portalu: Olek  napisał(a): 
> &#62 
> &#62 &#62   Z produktów regionalnych, których nie spotkałem w innych re
> gionach wymie
> &#62 nić 
> &#62 &#62  wypada:
> &#62 &#62   - śleperyby - oczywiście 
> &#62 &#62   - pyzy ( jako kluchy gotowane na parze-nie mylić z istnieją
> cymi w innych
> &#62  
> &#62 &#62  regionach tam nadziewają mięsem i wychodzi coś strasznie kle
> istego)
> &#62 &#62   - kopytka - czasem nazywane szagówkami - palce lizać
> &#62 &#62   - plendze, które rozpowszechnione zostały jako "placki
>  ziemniaczane"
> &#62 &#62   - leberka, ale tego nie jestem pewien
> &#62 &#62   gdy sobie przypomnę inne specjały odezwę się. Ale temat jes
> t super!!!! 
> &#62 &#62   
> &#62 
> &#62 Dzięki za pochwalenie tematu, jestem próżny, więc sprawia mi to satysf
> akcję. A 
> &#62 teraz na temat:
> &#62 1. kopytka znane są w całej Polsce, co prawda nie jako szgówki, ale je
> dnak
> &#62 2. placki ziemniaczane też
> &#62 3. nie wiem co to jest: leberka i śleperyby
> &#62 4. zapomniałeś wymienić kluski "na pyrkach", nieznane gdzie 
> indziej
> &#62 
> 
> Co to są sleperyby i kluski na pyrkach?

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się