• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: zartie  napisał(a): 

> Według mnie najlepszy chleb w Radomiu pieką piekarnie "Społem", chociaż też 
> używają "polepszaczy". Przyczyna jest prosta: aby bochenek miał tę samą 
> wielkość, to bez dodatków musiałby ważyć 0,8 kg (niektórzy pamiętają, że kiedyś
>  
> tyle ważył chleb), a tym samym odpowiednio drożej kosztować. Niestety w Radomiu
>  
> ludzie nie zwracają uwagi co jedzą, liczy się aby było to tanie - wbrew pozorom
>  
> dotyczy to również ludzi, którzy nie muszą się martwić, jak przeżyć do końca 
> miesiąca.
> Jeszcze ciekawiej jest z pieczywem razowym: prywatne piekarnie używają zwykłej 
> mąki i barwią ją karmelem lub innymi dodatkami. Jedynie chleb ze "Społem" jest 
> z odpowiedniego gatunku mąki - łatwo to poznać biorąc go do ręki, bo jest 
> znacznie cięższy od podobnego bochenka z prywatnej piekarni.
> 
> PS. Najlepszy chleb jaki jadłem piecze piekarnia w Radoszycach (za Końskimi, 
> niedaleko Sielpi). Zawsze jak jestem w tamtych stronach przywożę 2 duże okrągłe
>  
> bochenki (!!! - ważne, bo podłużny chleb z tej samej piekarni nie jest już taki
>  
> smaczny) i jem przez tydzień :-)

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się