• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: WeronikaSTEUD,Wien  napisał(a): 

> [b]ZDROWIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB na OSTEOPOROZĘ !!
> [/b]MOTTO: OSTEOPOROZA, CUKRZYCA  typu 2,  otyłość, nie !!;  MEDYCYNA,  wiedza,
> tak !!
> 
> 2. TEMAT: 
> [b]__Przepis: WZORCOWY wypieku  CHLEBA  na OSTEOPOROZĘ (mini chlebki).
> [/b]
> SKŁAD__: [b]CHLEB typu KR-IRL,[/b] oraz zmielone kręgosłupy i ości; czyli całe
> SZKIELETY  RYB. 
> 
> Po zjedzeniu: __ryby wędzonej, gotowanej, pieczonej pozostawiamy kręgosłup i
> ości, które myjemy w ciepłej wodzie i następnie suszymy. Po osuszeniu całość
> mielimy w mikserze celem uzyskania proszku. Tak rozdrobnione szkielety ryb
> wsypujemy do ugotowanej masy z kaszy jaglanej i ryżu, mieszamy a następnie
> pieczemy tj. __REALIZUJEMY znany wszystkim przepis na wykonanie; __CHLEBA typu
> KR-IRL, zgodnie 
> z oryginalną recepturą ze strony internetowej.
> 
> P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 12
> 0
> j. m., jogurty 120-170 j. m. 
> [b]CHLEB na OSTEOPOROZĘ; [/b]
> wapnia zawiera ok. 1400-4500 j. m. w zależności od ilości suchej masy
> sproszkowanych szkieletów ryb, dodanych do chleba. Ilość wapnia w tym przypadku
> może być imponująca.
> 
> Całościowy plan odżywiania własnego organizmu kreujemy, co OCZYWISTE w oparciu 
> o
> produkty zawarte 
> w zamieszczonych tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej klasyfikacji tzw. 
> [b]__ INDEKS  ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. 
> [/b]
> Zobacz też:
> __Książka; _pt._______:  [b]PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.[/b]
> W tej publikacji umieszczono kompletne tabele z produktami, które szeregują
> wartościowość wg IŻ produktu. 
> P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE  OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, któr
> e 
> w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW 
> KRĘGOSŁUPA u człowieka.
> 
> Autor:  INSTYTUT  naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
> Wydawca:  Wydawnictwo Naukowe  [b]INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW[/b]
> __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
> __ADRES_______:  www.magdalirl.com.pl/

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się