• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Henryk REIS, Wien  napisał(a): 

> [b]INDEKS GLIKEMICZNY.
> [/b]INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE.
> MM.4. 
> TEMAT: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!
> 
> Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i 
> KŁAMSTW  ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.
> 
> Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające n
> a
> celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego
> wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu
> zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do
> wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.
> 
> Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost
> poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do
> PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. 
> Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków
> odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a
> powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal  dostosowanie jadłospisu do
> zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych 
> i NIEPRAWD biologicznych.
> 
> Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki
> wieprzowej organizm człowieka WYDALA wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii.
> Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli 
> w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej
> (biologia z 4 klasy). 
> Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyci
> u
> 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg
> IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%,
> czyli też jest niski. 
> Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki
> zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób
> gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to
> zwyczajna:  BIOLOGICZNA  N I E P R A W D A. 
> 
> Np.  FRYTKI;  zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których
> to węglowodanów 
> w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom
> cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący
> JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. 
> 
> Odpowiedź jest oczywista:  MARKETING  i  TOTALNA  BZDURA.  Takich przykładów
> jest  B. DUŻO.
> 
> Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jes
> t
> to TRUDNE !!
> 
> Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i
> zaczynają mieć cukrzycę;
> cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce
> , 
> pt. _______: PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. 
> Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.
> 
> Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoj
> e
> frustracje próbują
> niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją
> sytuację procesową.
> Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputeró
> w.
> 
> Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania
> właścicielki instytutu 
> i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i
> negatywne wpisy 
> w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również
> zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w
> sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie. 
> (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i
> potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane
> dla SĄDU).
> 
> Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU
> GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na
> naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.
> 
> Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostacki
> e
> OSZUSTWO !!
> Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem
> przy aprobacie SĄDU. 
> Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za
> swoją PODŁOŚCIĄ.
> 
> Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, 
> o
> te wpisy w Internecie,  dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To
> proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie
> ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni
> naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY
> BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!
> 
> Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji
> tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU 
> ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona
> mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.
> 
> Zobacz też, prawdy biologiczne; 
> 
> __Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
> Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
> __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
> __ADRES_______:  www.magdalirl.com.pl/
> 
> Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH  

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się