• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Ditta ROKH, W-wa  napisał(a): 

> 3.TEMAT. 
> CHLEB.  Przepis WZORCOWY wypieku  CHLEBA  na  OTYŁOŚĆ-IRL  (mini chlebki).  *
> 
> KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ jęczmienną tzw. średnia lub drobna, mniej bo _
> _250g., gotujemy 
> w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5
>  l. wody. 
> 
> PRZYPRAWY  TO: 
> Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po z
> akończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut. 
> 
> UGOTOWANE  OBIE  KASZE  (MASA  RAZEM  650  GRAM),  WCHŁANIAJĄ  WTEDY: 
> Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze 
> klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaj
> e kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżk
> ą. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (p
> rzegotowanej).   
> 
> DUŻĄ  ŁYŻKĄ  STOŁOWĄ  NABIERAMY  ZMIESZANĄ  MASĘ  TJ.  OBIE  KASZE  WRAZ  Z  OT
> RĘBAMI:
> Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami
> ). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię
>  blachy. PIECZEMY  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do mome
> ntu uzyskania tzw. przyrumienienia.
> 
> ISTOTNE: 
> Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otył
> ości i cukrzycy typu 2.
> 
> JEST  TO  EWENEMENT  W  SKALI  KRAJU  I  CAŁEJ  EUROPY:
> Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY cz
> łowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afro
> dyzjaki, seks, hormony, testosteron.
> 
> CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM
> : 
> Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUK
> OZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzi
> n !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, 
> tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując
>  otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt g
> o nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO  !!
> 
> WAŻNE:
> GLUKOZA  naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, p
> ostęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOW
> EGO, tj. IŻ produktu. GLUKOZA  nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zach
> owania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. *
> 
> TAKA  KOMPOZYCJA  SKŁADNIKÓW,  RÓWNIEŻ  KOLEJNOŚĆ  PRZYGOTOWANIA:  
> Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposó
> b zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w s
> zczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld l
> udzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak sk
> utecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, 
> że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im  pog
> ratulować.
> 
> PLUSY:
> CHLEB na  OTYŁOŚĆ-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 22% wzrostu, tzw. NIS
> KIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie
>  tworzy zaparć.
> MINUSY:
> Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.
> 
> TO  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  ALE  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
> Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby
>  nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że  C
> HLEB  na  OTYŁOŚĆ-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód,  gw
> arantuje przy tym odżywienie  BIOLOGICZNIE  WZORCOWE !! 
> 
> PORÓWNANIE:
> Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze
>  stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Po
> ziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie r
> azowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,
> 01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.   
> 
> KONKLUZJA finalna: 
> Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebow
> ania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrówny
> wania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, rów
> nież CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 
> sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołąd
> ka zmniejszając łaknienie.
> 
> REFLEKSJA:
> CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a
>  jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzyc
> owy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL. Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna
>  pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża k
> oncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie s
> ytości na długo.
> 
> P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy jęczmiennej jest o ponad 2x niższa od stal
> e drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza
>  w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!  
>  
> PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej;  *  
> Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
> ADRES_______:  www.instytutirl.com.pl/
> 
> INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosł
> aw MICHAŁ, telefon:  12 359 70 15, telefon/fax:  12 358 77 30,  Info: INSTYTUT 
>  IRL  KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00
> 
> PRZEPIS  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
> Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk
> , które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzi
> ć. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane
>  frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi te
> ż o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plag
> a cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
> 
> DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM
>   LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
> Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęci
> u, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie u
> szczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych
> . 
>  
> MOTTO:
> Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej
>  zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie rea
> lizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MI
> CHAŁ; konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.
> 
> Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw.  ***  
> 
> 3.TEMAT.
> ENGLISH  VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się