• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Ditta, W-wa  napisał(a): 

> 4.TEMAT. 
> [u][b]CHLEB.  Przepis WZORCOWY wypieku  CHLEBA  na  CUKRZYCĘ-IRL  (mini chlebki
> ).  *
> [/b][/u]
> KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ gryczaną,  również __400g. gotujemy w jednym g
> arnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody. 
> 
> [b][u]PRZYPRAWY  TO: 
> [/u][/b]Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznan
> ia. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 mi
> nut. 
> 
> [u][b]UGOTOWANE  OBIE  KASZE  (MASA  RAZEM  800  GRAM),  WCHŁANIAJĄ  WTEDY:[/b]
>  
> [/u]Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lep
> sze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (dwa ro
> dzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy 
> łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litr
> a (przegotowanej).   
> 
> [u][b]DUŻĄ  ŁYŻKĄ  STOŁOWĄ  NABIERAMY  ZMIESZANĄ  MASĘ  TJ.  OBIE  KASZE  WRAZ 
>  Z  OTRĘBAMI:
> [/b][/u]Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy
>  palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powi
> erzchnię blachy. PIECZEMY  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj.
>  do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
> 
> [u][b]ISTOTNE:[/b][/u] 
> Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otył
> ości i cukrzycy typu 2.
> 
> [u][b]JEST  TO  EWENEMENT  W  SKALI  KRAJU  I  CAŁEJ  EUROPY:
> [/b][/u]Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______:  PORADNIK  ŻYWIE
> NIOWY człowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy 
> nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.
> 
> [u][b]CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLO
> GICZNYM:[/b] 
> [/u]Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż 
> GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 g
> odzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowoda
> ny, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymul
> ując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, ni
> kt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!
> 
> [u][b]WAŻNE:
> [/b][/u]GLUKOZA  naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myś
> lenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  Ż
> YWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
> GLUKOZA  nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana 
> nastroju, nerwowość.  *
> 
> [u][b]TAKA  KOMPOZYCJA  SKŁADNIKÓW,  RÓWNIEŻ  KOLEJNOŚĆ  PRZYGOTOWANIA:[/b]  
> [/u]Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w s
> posób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a
>  w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 m
> ld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i ja
> k skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywis
> te, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im 
>  pogratulować.
> 
> [u][b]PLUSY:
> [/b][/u]CHLEB na  CUKRZYCĘ-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 21% wzrostu,
>  tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wz
> dęć i nie tworzy zaparć.
> [u][b]MINUSY:
> [/b][/u]Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten prod
> ukt.
> 
> [b][u]TO  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  ALE  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
> [/u][/b]Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie
>  1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlateg
> o; że  CHLEB  na  CUKRZYCĘ-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując 
> głód,  gwarantuje przy tym odżywienie  BIOLOGICZNIE  WZORCOWE !! 
> 
> [b][u]PORÓWNANIE:
> [/u][/b]Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej
> : zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwaranto
> wane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po c
> hlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj
> . od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.   
> [u]
> [b]KONKLUZJA finalna: 
> [/b][/u]Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zap
> otrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem
>  wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-
> IRL, również CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna o
> k. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pust
> ego żołądka zmniejszając łaknienie.
> [u]
> [b]REFLEKSJA:
> [/b][/u]CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 21% w
> zrostu, a jego IŻ = 2,1 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i ant
> y cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL. Kasza gryczana powinna pochodzić w
> yłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża koncentracja 
> pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na dł
> ugo.
> 
> P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy gryczanej jest o ponad 2x niższa od stale 
> drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w
>  potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!    
> 
> PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej;  *
> Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
> ADRES_______:  www.instytutirl.com.pl/
> 
> INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosł
> aw MICHAŁ, telefon:  12 359 70 15, telefon/fax:  12 358 77 30,  Info: INSTYTUT 
>  IRL  KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00
> 
> [b][u]PRZEPIS  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
> [/u][/b]Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację
>  zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te po
> twierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle po
> wtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. C
> hodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości o
> raz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
> [u]
> [b]DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWAN
> IEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
> [/b][/u]Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako 
> o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień n
> ic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biolo
> gicznych. 
>  [u]
> [b]MOTTO:
> [/b][/u]Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmieni
> aniu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne ż
> ycie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jar
> osław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.
> 
> Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw.  ***
>  
> 4.TEMAT.
> ENGLISH  VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się