• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Ditta, W-wa  napisał(a): 

> 2.TEMAT. 
> [u][b]Przepis: WZORCOWY wypieku CHLEBA na OSTEOPOROZĘ-IRL (mini chlebki).[/b][/
> u]  *
> 
> [u][b]SKŁAD:[/b][/u]  CHLEB  TYPU  KR-IRL,  (TJ.  KASZA,  RYŻ  ITD.)  ORAZ  ZMI
> ELONE  KRĘGOSŁUPY  I  OŚCI:
> Czyli całe SZKIELETY  RYB. 
> 
> [u][b]PO  ZJEDZENIU  RYBY  WĘDZONEJ,  GOTOWANEJ,  TAKŻE  PIECZONEJ:[/b][/u] 
> Pozostawiamy kręgosłup i ości, które myjemy w ciepłej wodzie i następnie suszym
> y. Po wysuszeniu całość mielimy w mikserze uzyskując sproszkowaną masę. Tak roz
> drobnione szkielety ryb wsypujemy do ugotowanej masy z kaszy jaglanej i ryżu, m
> ieszamy a następnie pieczemy tj. realizujemy znany wszystkim przepis na wykonan
> ie; CHLEBA typu KR-IRL, zgodnie z oryginalną recepturą ze strony internetowej.
> 
> [u][b]P. S.  NAJWIĘCEJ  WAPNIA  JEST  W  SZPROTKACH:[/b][/u] 
> Np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m. CHLEB na O
> STEOPOROZĘ-IRL: wapnia zawiera ok. 1400-4500 j. m. w zależności od ilości suche
> j masy sproszkowanych szkieletów ryb, dodanych do chleba. Ilość wapnia w tym pr
> zypadku może być imponująca.  
> 
> [u][b]CAŁOŚCIOWY  PLAN  ODŻYWIANIA  WŁASNEGO  ORGANIZMU  KREUJEMY,  CO  OCZYWIS
> TE:[/b]
> [/u]Wybierając produkty zawarte w tabelach sklasyfikowanych wg prozdrowotnej, o
> dchudzającej identyfikacji tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.  * 
> 
> [u][b]KONKLUZJA finalna:[/b][/u] 
> Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebow
> ania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrówny
> wania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, rów
> nież CHLEB na OSTEOPOROZĘ-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,
> 5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego ż
> ołądka zmniejszając łaknienie.
> 
> [u][b]ZOBACZ  TEŻ;[/b][/u]
> Książka, pt._______:  [u][b]PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.[/b][/u]
> Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.  
> W tej publikacji umieszczono kompletne tabele z produktami, które szeregują war
> tościowość wg IŻ produktu. 
> [b]P. S.[/b] Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE  OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE,
>  które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓL
> ÓW  KRĘGOSŁUPA u człowieka.
> 
> [u][b]AUTOR:[/b][/u]  INSTYTUT  naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w K
> rakowie.
> Wydawca:  Wydawnictwo Naukowe  INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW  ***
> Skrót adresu strony w Internecie_______: [b]INSTYTUTIRL[/b]
> ADRES_______:  www.instytutirl.com.pl/
> 
> 2.TEMAT.
> [b]ENGLISH  VERSION[/b]_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php
> 
> Biologia, medycyna.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się