• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Gena2.  napisał(a): 

> Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥&#
> 9829;♥♥
> 
> 2. Gena Janczewska-Korczagin. 
> 
> Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaję cudze rozumne bad
> ania i własne wyniki działania potwierdzające, że np. od cukrzycy można się wyb
> awić nie jedząc mąki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z ( www.instytutirl.com.pl
>  ) a ja sprawdziłam to w działaniu - jako indywidualny przypadek potwierdzający
>  teorię Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca. 
> 
> Co od tego czasu wiem więcej na ten temat?
> 
> Po pierwsze są 3 rodzaje norm wynikowych standardów kwalifikujących pacjenta ja
> ko cukrzyka. Moja niewiedza wcześniej była wstydliwa.
> 
> Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyków, do
> świadczyłam tego, a nie mogłam mieć pięknej sylwetki (to obraz zaledwie) bo doś
> wiadczałam potwornego głodu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pok
> onać głód.
> 
> Po trzecie nie wiedziałam co jeść, nie rozróżniałam niskich węglowodanów od węg
> lowodanów wysokich a nie chciałam wpisywać się jako człowiek chory ( i )
> 
> Po czwarte uzależniony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzust
> ki- w tym członkowie mojej rodziny którzy byli chorzy na cukrzycę. Nie mnie sąd
> zić o sposobie terapii medycznej, ale na dziś wiem jedno- pacjent jak współprac
> uje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce być ni
> ezależny i silny to wszystko w jego rękach, a przede wszystko w jego rozumie po
>  to aby skorzystać z rozumu innych badaczy i sprawdzić to na sobie.
> Dlaczego widzę problem w dietetykach- oni mierzą ilość węglowodanów w kromce ch
> leba, która jest na zewnątrz mojej osoby, nazywają to I.G.
> 
> Natomiast wszystkie analizy ( www.instytutirl.com.pl ) oparte są na ICH Indeksi
> e Żywieniowym- a to ogromna różnica, ja dzięki konsultacjom dowiedziałam się o 
> tym, że mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mogę ilość szkodliwych zmn
> iejszyć znacznie jedząc sól kamienną i cebulę!!!! A dlaczego potrzebna jest zdr
> owa i prosta bez dodatków niszczących mój organizm kapusta kiszona i kiszone og
> órki???? 
> 
> A dlaczego trzeba najpierw zaczynać od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie 
> mąki? Bo to są niskie węglowodany których potrzebuje nasz mózg. Bez pomocy Inst
> ytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradziłabym sobie. Bardzo jestem Wam wdzię
> czna- Szanowni Ludzie Instytutu.
> 
> 23 października 2011 o 17:37

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się