• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: emigrantka  napisał(a): 

> Oj, nie zgadzam sie tutaj z Toba do konca.
> Nie zapominaj, ze nouvelle cuisine mialo na celu przede wszystkim 
> uproszczenie skomplikowanej i bardzo ciezkostrawnej tradycyjnej 
> kuchni francuskiej, jej “uzdrowienie” i "udietetycznienie" przez 
> wywalenie ciezkich sosow, wprowadzenie regionalnych i lokalnych 
> produktow, dodanie zdrowych dodatkow, ziol .... a zmniejszenie porcji 
> dlatego, ze francuski klasyczny posilek skladal sie i nadal sklada 
> sie  z wielu dan; ich "ilosciowe" zmniejszenie bylo wiec 
> konieczne....

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się