• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

wedrowiec2  napisała: 

> Ryba po grecku – inaczej.  Normalni ludzie smażą rybę i gotują warzywa.  
> Ja 
> robię to odwrotnie. Rybę (najczęściej filety mintajowe) gotuję krótko w 
> przyprawach (pieprz czarny w ziarnach, sól, ziele angielskie, listek bobkowy, 
> tymianek ). Warzywa (marchew, seler, pietruszkę) ucieram na tarce o grubych 
> oczkach; cebulę kroję w kostkę. Warzywa przesmażam na oliwie z oliwek. Gdy 
> zrobią się miękkie dodaję rybę i doprawiam czarnym, mielonym pieprzem i 
> posiekaną natką pietruszki. Można dodać trochę pasty pomidorowej. Całość krótko
>  
> smażę na oliwie. ten sposób przyrządzania ryby po grecku wprowadziłam, gdy po 
> jakimś choróbsku byłam długo na diecie i nie mogłam jeść smażonych potraw.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się