• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

Gość portalu: senin  napisał(a): 

> wg mnie marchewka jak najbardziej i mloda kukurydza
> 
> mozna tez cebule (dymka lub szczypiorek najepsze), brokul. groszek w 
> straczkach 'sniezny' jak najbarzdiej
> 
> z doswiadzczenia wiem, ze pieczarki w tym zestawieniu smakowym maga 
> okazac sie zbyt dominujace (chyba ze przesmazysz je tak, ze bedz 
> jedrne, zlociste i nie puszcza soku, albo gdy uzyjesz je w zastepsywie 
> sosu sojowego)
> 
> papryka w kuchni chinskiej woli sie raczej z bardziej zdecydowanymi 
> smakami - ja dodaje ja do wolowiny lub potraw z czrna sfermentowana 
> fasola - dbrdzo dominujace warzywo, z kurczakiem w miodzie i sezamie 
> moze okazac sie troche 'zbyt'
> 
> z innych sezonowych warztw zaryzykowalabym kalarepke no i najlepsze sa 
> jak zwykle, zielone lisciaste
> 
> a brokuly blanszowania nie potrzebuja - wystarczy im kilka minut w stir 
> fraju - kploru nie straca, straca po jakims czasie , ale przeciez 
> chinskie stirfraje to potrawy ktore sie je natychmiast po przyrzadzeniu 
> i nie odstawia na pozniej

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się