• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

tessa13  napisała: 

> Hallo Inka, 
> 
> moim gościom najlepiej to smakuje:
> 
> Pasta z tuńczyka
> 
> Puszkę tuńczyka (w sosie własnym) odsączyć, rozdrobnić widelcem (oczywiście 
> tuńczyka - nie puszkę *g*). Ogórki konserwowane i dymkę drobniutko posiekać, 
> wymieszać z rybą i majonezem, odrobiną musztardy, posiekanym szczypiorkiem, 
> solą i pieprzem. 
> 
> * * *
> 
> Skandynawski krem ziemniaczany 
> 
> Ugotowane (najlepiej z dnia poprzedniego) ziemniaki udusić, wymieszać z creme 
> fraiche albo gęstą śmietaną, posiekaną dymką, pokrojonym w cienkie paseczki 
> wędzonym łososiem, posiekanymi krewetkami i oooooooczywiście posiekanym 
> koperkiem. Doprawić solą i pieprzem, udekorować gałązkami koperku i paseczkami 
> łososia.
> 
> * * *
> 
> Haydari (z Turcji) 
> 
> 200 g sera owczego (Feta)
> 175 g jogurtu 
> pęczek posiekanej pietruszki (tylko oberwane, posiekane listki - kilka listków 
> zostaw na dekorację)
> łyżeczka Pul biber (to jest turecka papryka w płatkach, ale jeśli nie 
> dostaniesz, możesz wziąć normalną paprykę w proszku) 
> łyżeczka suszonej - lub: jeśli wolisz - mięty
> 2 ząbki czosnku
> 2 peperoni (jeden drobniutko posiekany, drugi w cieniutkich krążkach)
> 
> Ser owczy zmasakrować widelcem, dokładnie wymieszać z jogurtem na gładki krem. 
> Wymieszać z pietruszką, papryką, miętą, drobniusieńko posiekanym czosnkiem i 
> posiekanym peperoni. Soli właściwie nie potrzebujesz - feta jest wystarczająco 
> słona; evtl. odrobinę pieprzu. Posypać krążkami peperoni i udekorować listkami 
> pietruszki. 
> 
> * * *
> 
> Smacznego życzy
> 
> Tessa
> 
>  

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się