• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

irsila  napisała: 

> Mam budyń waniliowy na 1/2 l mleka , waży 35 g bez cukru = 7łyżeczek
> Będę piekła sernik z 70 dkg sera
> dodam  7 jajek małych raczej  i wykorzystam 7 płaskich łyżek maki
> i 7  łyżek cukru.
> Dodam jeszcze sok z cytryny, proszek i może cukier waniliowy
> Jak piecze się  najprostszy biszkopt to się bierze na jedno jajko
> 1 jajko o średniej temp. = 1 łyżka cukru + 1 łyżka mąki pszennej
> więc nie wiem w czym problem,
> tu dochodzi moc sera.
> 

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się