• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

bene_gesserit  napisała: 

> Ja bym sernika na zimno nie robiła z serka homo, bo serek homo mało smakuje ser
> em, zwłaszcza ten z waniliną. Serek z wiaderka dobrej marki, z możliwie dużą il
> ością tłuszczu mlecznego.
> Sernik zawsze robię na spodzie - i to raczej nie tym dla leniwych, z ciastek z 
> masłem, ale na uczciwym pieczonym kruchym, lekko po pieczeniu zaimpregnowanym m
> armoladą. Sernik na spodzie lepiej się porcjuje i nadkłada, poza tym w powodzi 
> puchowego ciasta kruchy spód to miła odmiana. 
> Ważne: do galaretki warto dodać owoce, nawet mrożone (stężeje wtedy bardzo szyb
> ko, będzie wyglądać lepiej noi odrobina witamin nigdy nikomu nie zaszkodziła).
> Dodatek śmietany w twoim przepisie bardzo ok, sernik z bitą jest puszysty i zys
> kuje na smaku.
> 

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się