• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: wanilka77  napisał(a): 

> tak sobie jeszcze szukam ciekawych ciast i mam skopiowany przepis Siostryheli 
> na 
> "torcik BODZIO dla siostry" który wydaje się trochę podobny do tortu 
> ormiańskiego.
> 
> siostraheli 11.11.2004 10:44 + odpowiedz  
> 
> 1 placek:
> 6 bialek
> 14 dkg cukru
> 14 dkg pokrojonych orzechow wloskich
> 2 lyzki maki
> 1 lyzeczka proszku do pieczenia
> 
> 2 placek:
> 6 bialek
> 14 dkg cukru
> 20 dkg kokosu
> 2 lyzki maki
> 1 lyzeczk proszku do pieczenia
> 
> Ubic bialka na sztywno, dodac cukier i nadal ubijac.
> Nastepnie dodac make i proszek do pieczenia a na koncu kokos (orzechy).
> Piec kazdy w temperaturze 150 stopni okolo 40 minut.
> Uwaga! mozna zrobic tez wariant z makiem.
> 
> Krem:
> 2 szklanki mleka
> 12 zoltek
> 4 lyzki maki
> cukier waniliowy
> 1 niepelna szklanka cukru
> Roztrzepac zolta z cukrem waniliowym, cukrem oraz maka i wlac na gotujace 
> mleko. Ugotowac budyn i wystudzic.
> Masa:
> 2 kostki masla
> 1,5 kieliszka spirytusu
> 2 lyzeczki neski zaparzone w lyzce wody
> Maslo utrzec i dodawac stopniowo kremu ciagle ucierajac, na koncu dodac neske 
> i spirytus.
> Ulozyc:
> 1 placek, masa, 2 placek, masa.
> Smacznego. bardzo pyszny.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się