• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Dasio  napisał: 

> Ja mam jeden sprawdzony przepis na faszerowana paprykę. Przygotowuję ją tak jak
>  
> przygotowuje sie gołabki tzn. z ryżem, swieżo zmielonym mięsem (najczęściej 
> drobiowe lub cielece), podsmażona cebulka, jeden wycisnięty ząbek czosnku, 
> oliwa z oliwek + przyprawy. Farsz wkładam do papryki (trzeba troche 
> cierpliwości i zręczności żeby dobrze wyciąć gniazdo i nie zrobić zbyt dużego 
> otworu od góry. Potem ustawiam wszystkie papryczki pionowo w garnku i gotuję na
>  
> średnim ogniu pod przykryciem. Wodę do gotowania czasem wzbogacam łyzka Vegety 
> żeby całość dodatkowo nabrała aromatu. Potem na talerz dodaję sosu pomidorowego
>  
> i za chwilę już tylko wspomnienie pozostaje po papryce. 
> Natomiast moi znajomi preferują faszerowanie papryki kaszą gryczaną i mięsem 
> jak na gulasz. Potem podają to z sosem grzybowym - również rewelacja.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się