• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Kaja  napisał: 

> faszerowana papryka
> 
> 6 papryk
> pół kg mielonej cielęciny
> 3 cebule
> 2 łyżki oliwy
> 15 dkg ryżu
> 2 jajka
> 2 łyżeczki słodkiej papryki
> pęczek natki pietruszki
> sól
> 
> sos
> 2 pomidory
> 2 ząbki czosnku
> pół łyżeczki tymianku
> łyżeczka ostrej papryki
> sól
> pieprz
> cukier
> 
> Obrane pomidory pokroić na ćwiartki odrzucając pestki, dusić z roztartym 
> czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem na małym ogniu przez 40 minut, 
> przyprawić ostrą papryką i cukrem. Pionowo podzielić papryki, wrzucić do 
> wrzątku i gotować 4 minuty. Ryż ugotować na pół twardo w osolonej wodzie. 
> Cebule obrać, drobno pokroić, podsmażyć na oliwie. Przestudzony ryż wymieszać z
>  
> mięsem, jajkami, cebulą, posiekaną natką, słodką papryką i solą. Papryki 
> nadziać, włożyć do żaroodpornego naczynia, obok papryk wlać sos, zapiekać 45 
> minut.
> Z cielęciną są łagodne, więc można włożyć cielęcinę z wołowiną lub wołowinę.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się