• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

borsuk_dawid  napisała: 

> Ja robilam juz dwa razy. Najpierw ubijam jajka z cukrem mikserem az beda 
> puszyste, potem, wciaz ubijajac mikserem, dodaje reszte skladnikow, make tez 
> mieszam mikserem, ale krotko, az masa bedzie gladka. W moim przepisie mam tylko
>  
> inna ilosc oleju - 3/4 szkl, i wydaje mi sie, ze to starczy. Aha, i ilosc 
> proszku w moim przepisie to 3 lyzeczki. Mysle tez, ze nie potrzeba dodawac i 
> esencji waniliowej i cukrow waniliowych. Za duzo tego. Ja dodaje lyzeczke 
> ekstraktu z wanilii. Ciasta jest sporo, na duza babke. Fajne z niego tez 
> wychodza mini babeczki w formie do muffinek.
> Ciasto jest pyszne i wilgotne, polecam polac je polewa z bialej czekolady, 
> ktora ja robie tak:
> 
> 50g bialej czekolady i 100ml smietany lub mleka rozpuszczam razem, do plynnej, 
> ale ostudzonej masy dosypuje cukier puder wciaz ucierajac rozga az do pozadanej
>  
> konsystencji.
> 
> Na Wielkanoc planuje ja ozdobic mini czekoladowymi jajeczkami w kolorowej 
> skorupce.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się