• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

linn_linn  napisała: 

> Zaden problem:
> 
> 2 bialka
> 100 g cukru
> 100 g maki
> 50 g stopionego masla
> 2-3 krople esencji waniliowej / cytrynowej /
> - wymieszac bialka z cukrem / bez ubijania /
> - dodac make, maslo i esencje
> - wlac niewielka ilosc i piec przez kilka sekund
> - wyjac wafelek i zwinac, kiedy jest jeszcze cieply / w rozek albow rurke /
> - jesli pierwsza rurka wyda sie zbyt miekka, dodac troche maki
> -jesli jest zbyt twarda i sie kruszy, dodac troche stopionego masla
> 
> Wafelki mozna modelowac nadajac im forme rozkow, rurek, miseczek itp. 
> Jesli nie sa uzyte natychmiast, trzeba zawinac je w papier sniadaniowy albo ten
>  
> do pieczenia. Mozna przechowywac je w szczelnie zamknietych sloikach przez 2 
> dni.
> 
> Jesli czegos nie ma w google'u, to zwykle dlatego, ze nie umiemy tego znalezc /
>  
> albo ze to cos nie istnieje /.
>  
> 

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się