• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Monika  napisał(a): 

> TARTA Z KISZONA KAPUSTA
> 
> Składniki:
> · 60 dag ziemniaków
> · 140 g mąki
> · 25 g margaryny
> · sól, pieprz, gałka muszkatołowa
> · bułka tarta
> · 20 dag boczku wędzonego
> · 30 dag kapusty kiszonej
> · 250 g śmietany
> · żółtko
> · 100 g żółtego sera (parmezan)
> · szczypiorek
> 
> 1. Ziemniaki ugotować. Połowę pokroić w plastry, połowę przecisnąć przez praskę
> 2. Do ubitych ziemniaków dodać mąkę, margarynę, sól, pieprz, gałkę 
> muszkatołową. Zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim okrągłą formę posmarowaną 
> tłuszczem i posypaną bułką tartą. Wstawić na chwilę do lodówki.
> 3. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupiące skwarki
> 4. Odciśniętą i pokrojoną kapustę włożyć na patelnię, posolić, popieprzyć. 
> Smażyć 5-7 minut, dodać boczek, smażyć. Przestudzić, dodać śmietanę i żółtko.
> 5. Spód piec w temperaturze 220oC przez 15 minut. Wyjąć, włożyć kapustę. Na 
> kapuście ułożyć plastry ziemniaków, posypać tartym żółtym serem. Zapiekać 15 
> min.
> 6. Przed podaniem posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
> 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się