• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

ewa9717  napisała: 

> Wypróbowałam sposób Thiessy na mleko sojowe, bo mnie strasznie 
> ciekawiło, czy faktycznie mozna coś takiego prostym sposobem w domu 
> wyprodukować i mogę z czystym sumieniem polecić. Z 1/3 paczki soi 
> (500g, 2,35 zł) mam: litr mleka sojowego (zrobiłam z dodatkiem cukru 
> i olejku migdałowego, bo akurat taki miałam, całkiem fajne, mozna 
> eksperymentować ze zmiksowanymi bananami, kakao i co tam jeszcze 
> komu do głowy przyjdzie), z drugiej częsci mleka własnie mi się robi 
> tofu, jeszcze nie wiem, ile wyjdzie, a okarę poddusiłam z 5 cebulami 
> i czosnkiem, przyprawiłam, dodałam do jednej częsci majeranku. Ta 
> podduszona na cebulce i czosnku okara moze stanowić ciepłe danie dla 
> dwóch głodnych drwali, może być czymś na chleb-na pewno 
> smaczniejszym niż smazona kapusta.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się