• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: makowiec  napisał(a): 

> - 100 g cukru
> - 125 g Kasi
> - 100 g mąki pszennej
> - 100 g mąki krupczatki
> - 1 jajko
> - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
> Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim okrągłą formę. Ciasto ponak
> łuwać widelcem. Spód podpiec w piekarniku przez 15 minut, w temp. 180 stopni. P
> o upieczeniu wyjąć z piekarnika.
> 
>  1000 g białego, chudego, 3-krotnie mielonego twarogu
> - 6 jajek
> - 2 budynie waniliowe
> - 0,5 l mleka
> - 200 g cukru
> - 400 g kwaśniej śmietany 12%
> Ubić pianę z 6 białek razem z całym cukrem. Ser przełożyć do naczynia. Dodać 6 
> żółtek, bydnie, śmietanę, mleko. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na jedn
> olitą masę. Na koniec dodać pianę i jeszcze delikatnie wymieszać z masą serową.
>  Gdy ktoś woli bardzo słodkie wypieki, może jeszcze dodać trochę cukru pudru.
> Piec przez pierwsze 30 minut w temperaturze 200 stopni, następnie przez minimum
>  1 godzinę w temperaturze 150-170 stopni. Gdyby wierzch sernika mocno się zarum
> ienił w jakimś miejscu, można przykryć je podczas pieczenia pergaminem, delikat
> nie uchylając drzwiczki piekarnika.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się