• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: ziuta  napisał(a): 

> podpatrzone u Makłowicza:
> czosnek przed obraniem docisnąć do blatu: łupinka odchodzi jak marzenie;
> 
> śmietanę przed wlaniem do zupy zahartować: wlać łyżką do niej nieco zupy i już:
> nie robią się farfocle;
> 
> cebulę kroję tak: odcinam "dupkę" i stawiam na tym, kroję tam gdzie ogonek na
> pół, wtedy dopiero obieram -łatwiej odchodzą łuski. Trzymając za ogonek łatwiej
> też pokroić ;-)
> 
> robiąc kiszone ogóraski zalewam je wrzątkiem z solą: są chrupiące ^^

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się