• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

elwiraalfa  napisała: 

> to jest tradycyjny sernik z przepisu babki prababki przekazywany 
> kolejnym pokoleniom w mojej rodzinie, jest przepyszny - spróbujcie:
> ucieram 1 i 1/2 szklanki cukru pudru z 8 żółtkami (mikserem)
> dodaję masło roślinne i 1 kg sera (ja kupuje te sprzedawane w 
> kubełkach), dodaje rodzynki spażone i obtaczam je w budyniu, dodaję 
> ubitą pianę z białek - mieszam wszystko łyżką w misce (nie mikserem!)
> piekę w  180stopniach w piekarniku ok. 60-70 min., po pól godzinie 
> zaglądam czy nie za wysoka temperatura.
> SMACZNEGO!!!

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się