• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

  • Podglad

Odpowiadasz na:

bobralus  napisała: 

> No nie wiem Jacku, mnie nigdy proszek do pieczenia nie chrzęścił w zębach w
> gotowych potrawach, moim zdaniem on się natychmiast rozpuszcza, mysle ze
> fachowiec z prawdziwego zdarzenia nie okaleczalby w tak idiotyczny sposob kluse
> k
> slaskich, po co? na co? a nawet gdyby, to jesli juz sie ktos zabiera za tak
> finezyjne formy, to niech przynajmniej zrobi to poprawnie, a nie tworzy jakies
> rozwalajace sie koszmarki. Raz też, robiac sos do kaczki spod kaczki, dodal do
> niego koncentratu pomidorowego w ilosciach znacznie przewyzszajacych ilosc
> symboliczna, do tego musztarda, wino, konfitura. No nie wiem, ja jakos nie lubi
> e
> sobie psuc pysznego sosu spod pieczystego metalicznym smakiem pomidorowego
> koncentratu 30% i nijak ma sie on dla mnie do smaku musztardy i konfitur. Pan
> Adam również język kaleczy, m.in. wspomnianą przeze mnie "brokułą", ale zdarzaj
> ą
> mu się też kłopoty z przypadkami, rodzajnikami itd. Moze adonisem kamery nie
> chce byc, ale mam nieodparte wrazenie, ze stara sie być Robertem de Niro albo
> chocby wczesnym Boguslawem Lindą kuchni, mówi jakimś takim dziwcznym glosem,
> jakby specjalnie basując, mnie to sie wlasnie kojarzy z ksiedzem podczas
> kazania. Dla mnie zdecydowanie jedynym polskim programem wartym uwagi była "Par
> a
> w kuchni", nie było tam zadnych wiekszych bledów merytorycznych, pomysly czesto
> były nowe, ale nie wydumane, mozna sie bylo wielu rzeczy dowiedziec, prowadzacy
> byli stonowani (w skandalicznym moim zdaniem artykule we Wproscie napisali, ze
> p. Kreglicka nie byla w stanie swoja charyzma zrekompensowac wady wymowy!), no
> moze brat mial denerwujaca maniere, chocby z tym kreowaniem sie na meskiego
> miesozerce, ale pani Kreglicka imho klasa.  

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się