• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

mhr-cs  napisała: 

> Gość portalu: baba  napisał(a): 
> 
> > A ja pamiętam z cielęcych lat gołąbki robione w liściach kapusty 
> > kiszonej w całych główkach.Pychota!Znajoma gospodyni kisiła całe 
> > główki kapusty/z wyciętym głąbem/ w beczce z poszatkowaną 
> > kapustą.Dodawała do kiszonki całe jabłka i pokrojony na części 
> burak 
> > cukrowy .Nie pamiętam proporcji,ale smak owszem.A był jeszcze 
> kminek 
> > i pokrojona na wiórki marchew/całkiem sporo/A smak gołąbków w 
> > kiszonych liściach był boski.Ale kto teraz kisi kapustę w beczce.
> 
> ja tak robie juz kiedys pisalam
> nie w beczce ale w kamionce 30l,najpierw troche posiekanej kapusty
> oczywiscie z marchewka i kminkiem,w srodek tylko jedna 
> glowka cala,na wiecej nie ma miejsca i na nia reszte posiekanej
> wychodzi wspaniale,
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się