• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

marbor1  napisała: 

> Ostatnio gotowałam zupę krem cebulową. Przepis na tę zupę zamieszczony był w
> PRZEPISACH. Zupa wyszła super.
> Składniki: 1 pęczek dymki poszatkowanej wraz ze szczypiorem,
>            3 cebula pokrojone w talarki
>            2 pory poszatkowane [tylko biała część]
>            3 ziemniaki pokrojone w kostkę
>            1 litr wywaru mięsnego
>            2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
>            sól i pieprz do smaku.
> Ziemniaki ugotować do miękkości w rosole. Dymkę, cebulę, pory i czosnek poddusi
> ć
> w rondlu na maśle ok. 20 minut. Następnie wszystko dodać do rosołu z ugotowanym
> i
> ziemniakami i jeszcze parę chwil pogotować, dodając sól i pieprz do smaku. Na
> końcu wszystko zmiksować.
> 
> W oryginalnym przepisie podano aby na końcu dodać 1/2 szklanki śmietanki.
> Ja zrobiłam tę zupę bez śmietanki. Wyszła b. dobra, polecam.

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się