128 751 wyników w czasie 3 485 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Bezy z bitą śmietaną i owocami (początek wątku)

3 godziny pieczenia???????????szok

galaretka z owocami i bitą śmietaną n/txt

Re: galaretka z owocami i bitą śmietaną n/txt

Z tego tylko bita śmietana mi pasuje...

Bita śmietana. (początek wątku)

Co zrobić, żeby bita śmietana w cieście nie gorzkniała? Podaję przykładowy przepis. www.gotujmy.pl/ciasto-z-masa-bananowa,przepisy,44007.html

Re: Bita śmietana.

A no właśnie, ja mówię o śnieżce. Chciałam zrobić ciasto z bitą śmietaną na święta, ale babcia ciągle mi mówiła, że ciasto niewarte bo bita śmietana gęstnieje. -- Znalazłam, przeczytałam, zrecenzowałam. http://inne.gry.w.interia.pl/warzywa_owoce/ksiazka.gif

Zdjęcia:

tort z bitą śmietaną (początek wątku)

Muszę przygotować dwa torty z bitą śmietaną (zwykły z owocami i szwardzwaldzki z wiśniami) i mam pytanie: czy mogę przygotować te torty dziś wieczorem (blaty mam już upieczone)? zjedzone mają być jutro po południu... czy ta bita śmietana przetrwa do jutra?

Re: tort z bitą śmietaną

Można, zrób bez obawy. Ja też takie robię i jeszcze nieraz zjadamy resztki przez dwa dni i są smaczne, a śmietana się "trzyma". Dobrze je w lodówce przykryj, aby nie nasiąknęły zapachami.

Bita śmietana

Z 36% też podchodzi mlekiem.Nie da się zrobić śmietany"bez niczego"aby dłużej była sztywna.Ja zawszę dodaję śmietanfix i nie ma problemu.Do 36 % też.

Bita śmietana - i problem (początek wątku)

Bardzo lubię bitą śmietanę z ciastem. Ale mam problem. Używam 30% śmietanę, oczywiście ostudzam w lodówce i następnie ubijam. Świetnie mi sie ubije, ale gdy stoi w lodówce powiedzmy ok. 2 godzin to podchodzi mlekiem. Nie chciałabym dodawać śnieżki czy innych chemikalii. Co robię nie tak

Z bitej śmietany ;)

A tak poważnie, to może malinowe albo miętowe? Jaki typ urody reprezentujesz? -- Wszystko można, co nie można, byle z wolna i ostrożna. http://forum.gazeta.pl/forum/f,245979,Misterni.html Misterni

Re: A bez bitej śmietany?

masa bananowa:) kostke masla zmiksowac z cukrem pudrem, do tego dodac 3 zoltka i starte na grubej tarce banany. do tego dodac 1 galaretke cytrynowa rozpuszczona w szkalnce wody. na wierzch dac leguminke:) bialeko z 3 jajek ubic z vukrem i dodac tezejaca galaretke np agrestowa:) -- Magda

Re: Czym przełożyć gotowe blaty biszkoptowe?

np. po prostu bitą śmietaną. Na wierzch możesz dać owoce i zalać galaretką.pycha!!!

ryby z bitą śmietaną

Te skandynawskie ryby z bitą śmietaną wcale nie są takie dziwne - spróbujcie np. wędzonego łososia na grzance z bitą śmietaną - oczywiście bez cukru i jakichś-tam fixów - zimna trzydziestka łatwo ubija się bez dodatków (proszę bez dwuznacznych skojarzeń). I do tego koperek. Ale do popicia to już

Re: bita śmietana bez cukru

tak tak, na razie czeka na swoja kolej w lodówce - razem z miską i wiertalotkami od miksera :)

Re: bita śmietana bez cukru

niesamowite ze w zasadzie sasiadujace kraje a tak samo nazywa sie zupelnie inna smietana

bita śmietana

najlepiej zrobić małą dziurkę od spodu lub od dołu z boku i powinno się nadziewać wąską końcówką rękawa cukierniczego. Ja nie miałam, więc pomogła gruba strzykawka bez igły. Bitą śmietaną (lub kremem śmietanowo-czekoladowym) nadziewa się nie za wcześnie. Raczej krótko przed podaniem, żeby nie

Re: Profitrolki ...

a takie głupie pytanie - jak je ponadziewać? I ten kremik śmietanowy to nie oklapnie po jakimś czasie? Bo bita śmietana to tak lubi robić :( I zawsze mam wrażenie, że jest taka delikatna, że przy wtłaczaniu w ptysie coś się z nia porobi. Niektóre z Was panicznie się boja ciasta ptysiowego, a ja

1 2 3 4 5 6