193 wyników w czasie 320 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Chleb razowy z kminkiem (początek wątku)

rozbełtanym jajkiem :) hihihi

Knedle z razowego chleba (początek wątku)

Wymyśliłem kiedyś robiąc bułczane knedle z boczkiem, że można bułkę zastąpić razowcem.Jak pomyślałem tak zrobiłem i efekt był całkiem smaczny. Potrzebujemy razowy chleb (na 4 osoby biorę 40 dag bochenek), 2 jaja, mleko, wędzony boczek albo słoninę, natkę pietruszki,2-3 łyżki krupczatki oraz

Upiekłam chleb razowy i ... (początek wątku)

Wydawało mi się, że teoretycznie jestem już przygotowana do upieczenia wzorcowego chleba; ciemnego, z lekkim kwaskowym posmakiem i na początek z dodatkiem np. kminku . Wczoraj upiekłam chleb razowy wg przepisu Lilu , z jednym odstępstwem: woda zamiast mleka; do pozostałych wskazówek

Zdjęcia:

Chleb razowy żytni na zakwasie

Składniki: Kilogram mąki żytniej razowej Łyżeczka soli Woda + ( opcjonalnie ) łyżka oliwy lub oleju, albo jeden ugotowany, kminek ziemniak - chleb dłużej zachowuje świeżość. Zakwas Przygotowanie zaczynu: Na dzień przed wypiekiem 12/14 godzin robimy zaczyn, łącząc połowę

Upadają małe piekarnie. PiS straszy wizją chleb...

Od czasu kiedy pieczywo zaczelo przypominac kruszace sie wydmuszki naladowane chemia- pieke chleb w domu. Na zakwasie i serwatce , z nasionami slonecznika, kminkiem . Pszenne , zytnie, razowe - na jakie mi przyjdzie ochota. Pamietam jak przezylam szok, kiedy zobaczylam w sklepie zolty ser - ktory

Re: Kto lubi kminek?

Ale mi smaka narobilas! Zjadlabym sobie taki swiezutki chleb z kminkiem, taki z chrupka skorka - mniam :D Najlepiej jakis ciemny, razowy...

Re: makaron razowy

Ja wiem czy jest taki aż cięzki, ja mojej córczce dawałm od 11 miesiąca chleb żytni razowy nadodatek na zakwasie, bo innego wtetdy nie mogła, i jadła i nic jej nie było, a potem zaczęła jesc biały chleb. A makarony wcina od 15 miesiąca a ma teraz 20 miesiecy i nic jej nie jest. Lepszy taki makaron

pieke chleby! (początek wątku)

, wiec nastepnego dnia upieklam dwa duze (zmodyfikowalam ciutke: 300 g zytniej razowej, 700 pszennej, cwierc masla, 2 kubki wody, 1 kubek mleka, lyzka soli, 8 dkg drozdzy), plain/saute ;) i z kminkiem. sa jeszcze smaczniejsze. to niesamowite jak latwo upiec chleb! rozochocilam sie teraz na jakies

Re: chleb

Ja kupiłam dwa rodzaje chrupkiego pieczywa: Wasa żytnie i Finn Crisp żytnie z kminkiem. To tak na wszelki wypadek ;) I wczoraj kupiłam kawałek chleba, który nazywa się "chleb razowy z metra". Fajnie, bo można kupować go na kromki :) Dzisiaj rano zjadłam jedną kromkę. Pamiętam, że kiedyś już

Re: Co z tym chlebem robię nie tak?

OK, zasugerowałam się, bo ja jak piekę z ziarnami, to razowy. No to pszenny i bez ziaren, ewentualnie trochę kminku, bo lekki.

Re: poszukuje piekarni polskiego chleba.

www.thefoodcompany.co.uk Polski piekarz pracuje w tej firmie,wypieka Polski chleb razowy,pszenno-żytni z kminkiem oprócz tego cała inna masę pieczywa.

1 2 3 4 5 6