wyszukiwanie zaawansowane
12 wyników w czasie 2 022 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Forumowa Wigilia

. Upiec na bezowy kolor, wystudzić i pokruszyć na wierzch ciasta. wiórki krem biszkopt Ja następnym razem jako podstawę wykorzystam ciasto półkruche. SMACZNEGO :)))

Re: kto zna tort kokosowo-ananasowy?

Może byc tak że namaka bo ciasto jest bezowe ale moim zdaniem w tej masie budyń jest za rzadki i to może byc prawdziwą przyczyną.Spróbuj dać na tę szklankę soku 3/4 a nawet całą paczkę budyniu,i spirytusu tez nie za dużo bo rozrzedza krem(tak samo jak sok z cytryny

Tort lodowy z czekolada Dajm. (początek wątku)

polaczyc ostroznie z koglemmoglem. Dajmy posiekac na dosc male kawalki, wmieszac do masy smietanowej, zostawic troche do ozdoby. Spod bezowy wlozyc do tortownicy, wylac na niego krem smietanowy i wlozyc do zamrazarki na co najmniej 3 godziny. Wyjac ciasto z zamrazarki na pol godziny przed

Zdjęcia:

Re: Tort bezowy

Podaję na razie dwa przepisy. Jeden bardzo stary a drugi z internetu. 'tajemnica' cukierników jest wkładanie ciasta do zimnego piekarnika TORT BEZOWY- GUMOWSKIEJ ciasto 1,5 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 1 płaska łyżeczka soli, 2/3 kostki masła, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka sody, 2 jajka

Re: krucha pianka

Ja pianę do ciasta robię z przepisu Ireny Gumowskiej na tort bezowy. Krem Bezowy 2 białka 2,5 łyżki wody 2/3 szklanki cukru pudru 3 krople aromatu – może być migdałowy Ubijamy masę kilka minut a później na parze aż do zgęstnienia. Smarujemy wierzch i posypujemy orzechami i wiórkami

Re: PANI WALEWSKA

, a mase bezowa zrob przed samym wlozeniem do piekarnika. Z ta polewa to nie wiem. Pewnie mozna. Tylko ze na wierzchu juz krem bedzie. Mozna tez przyozdobic ananasami czy orzechami. ostatnio na forum byl tez przepis na ciasto jablkowo kokosowe i tak tez sie watek nazywal. Jest bardzo proste

PANI WALEWSKA (początek wątku)

utrzeć z 1 kostką margaryny lub masła, dodać pokrojone w kostkę ananasy. Zimne placki przełożyć kremem (kruche ciasto-krem-kruche ciasto-krem). Ciasto bezowe będzie jedno na spodzie, drugie na wierzchu. Jest to ciasto dość drogie i pracochłonne, ale efekt wynagrodzi wszystkie niedogodności

Re: niebiańska rozkosz

nigdy nie kojarzyla mi sie z niczym dobrym do jedzenia, oprocz ryb oczywiscie, sorry jesli urazilam czyjes uczucia..../. To ciasto jasnego koloru, troche "biszkoptowate", przeciete na pol, posmarowane cieniutka warstwa konfitur malinowych, na to warstwa kremu waniliowego, wierzchnia czesc

czy pamietacie ciastka Sokoly? (początek wątku)

www.kuchnia.com.pl Sokoly z kremem kawowym 12 szt. Czas przygotow. 1,5 godz. Ciasto bezowe: 400 g cukru pudru, 8 bialka, 1 lyzka maki, 30 g posiekanych migdalow, 1 lyzeczka cukru waniliowego. Krem kawowy: 250 g masla, 3 zoltka, 150 g cukru, 3 lyzki kawy rozpuszczalnej, 1 lyzka rumu

Re: torcik bezowy - jak?

zagotowanego mleka, zagotować, ostudzić, zmiksować z masą maślaną. Dno tortownicy wyłożyć bezami, połączyć konfiturą wymieszaną z rozpuszczoną żelatyną, posmarować połową kremu, ułożyć kawałki ananasa, przykryć kremem. Boki i wierzch ciasta wyrównać, boki posypać posiekanymi orzechami, wierzch udekorować

Re: torcik bezowy - jak?

dodam cos, co znalazlam przy okazji wedrowek po Internecie. moze sie komus przyda...kurcze, zapomnialam skopiowac adres, sorry:(( Bezowy tort Hiszpański ciasto: 8 białek, 20 dag (niepełna szklanka) cukru kryształu, 20 dag (1 szklanka) cukru pudru, papier do wyłożenia formy, tłuszcz do