wyszukiwanie zaawansowane
4 wyników w czasie 223 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: pianka na cieście

bedzie zlota - nigdy biala - wlasnie ze wzgledu na to, ze sernik musi sie dopiec, tak samo mąka w pianie. Dwa rozwiazania: - upiecz blat bezowy osobno, wielkosci sernika, z bialek na bezę i w bezowej temperaturze i warunkach pieczenia, a potem polacz go z sernikiem (przyklej czekolada albo kremem

Re: Jak zrobić bezę na cieście?

trochę) i udekoruj to bezami (calymi albo kruszonymi). Ew. zrob bezowa gore osobno w piekarniku i poloz ja na gotowe ciasto (przyklej dzemem albo kremem). -- cute but psycho. things even out

Re: Pavlowa - pilne. Czy białka można ubić na par

Szwajcarska jest gdzieś pomiędzy francuską a włoską :P - czyli pomiędzy czymś, co jest znane jako klasyczna beza, a bezowym kremem (robionym w celu zjedzenia bez pieczenia, najwyżej opiekanym). Szwajcarska beza jest najlepsza jako składnik kremów, 'rusztowanie'do cięższych ciast, świetnie się

Zdjęcia:

Re: Masa marcepanowa a migdałowa.

wymyslilam i jest swietne;) *jako skladnik bezowego spodu do przepysznego tortu: pol kilo masy mieszasz z czterema bialkami, rozsmarowujesz na trzy krazki na papierze do pieczenia (srednica 20cm), pieczesz na lekko zloto, po wystudzeniu przekladasz kremem kawowym - poezja