wyszukiwanie zaawansowane
4 wyników w czasie 256 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Migdalowa historia urodzinowa

Mase bezowa na grubosc tak mniej wiecej dwoch palcow wykladam na papier z wyrysowanym krazkiem i w miare dokladnie wyrownuje powierzchnie lyzka. Tez wychodza pagorki, ale po nalozeniu kremu i odstawieniu na pare godzin ciasto jakby sie "zsiadalo". Czekoladowa beza byla eksperymentem, normalnie

Final

) Czekolade, maslo, smietanke, papke kakaowa, smietanke i alkohol wlozylam do rondelka i wszystko cierpliwie i starannie rozpuscilam na parze. Po ostygnieciu i zgestnieniu przelozylam krazki bezowe i oblozylam cale ciasto. Krem zrobilam z podwojnej porcji. Ciasto po prawej to rowniez wariacja, ale

Re: Kulinarne katastrofy ;)

Dwie wpadki przy jednej okazji :) Zgodnie z tradycja Starszy z okazji urodzin dostaje tort bezowy z kremem kawowym. W tym roku zachcialo mi sie blatow kokosowych. Piane z cukrem pudrem ubijam zawsze na parze (bezy szybciej wysychaja i sa bardziej suche) tym razem tez ale dodalam te nieszczesne

Re: prosze o szybka pomoc, bo cos mi tu nie gra

maslo (miekkie, ale nie roztopione). ak masa zgestnieje wylewasz na owoce. Dalej juz normalnie. Dobre jest gdy krem zbrazowieje i sie "kolebie" :) Na niektore owoce mozesz tez polozyc beze z tych bialek co zostaly, ale np truskawki mi nie smakuja z beza, czeresnie, winogrona, wisnie, sliwki juz

Zdjęcia: