9 wyników w czasie 174 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Makaron ze speckiem i swiezymi pomidorami

Marghe, uswiadom mnie laskawie czym sie technicznie rozni speck od bekonu, i czy bedzie wielkim swietokradztwem uzycie ich zamienne :))) -- Nie odczuwam potrzeby posiadania sygnaturki.

Re: Makaron barwiony sepią...

Nastepny przepis - tez fajny efekt kolorystyczny ! na 400 g makaronu: 250 g filetow z pstraga 4 obrane pomidory 3 cukinie 1 mala cebula biale wytrawne wino Drobno posiekana cebule zeszklic na oliwie z oliwek, dorzucic pokrojona na nieduze kawaleczki rybe, podlac winem. Odparowac

Re: Baaardzo kolorowy makaron

pomidorami suszonymi z > oliwy (w ziemie) W ZIMIE, do stu tysiecy kartaczy ! -- Spiew. Radość. Jumpa - jumpa - jumpa-pa. Oto idziemy zbierając orzeszki i ciesząc się majem...

Baaardzo kolorowy makaron (początek wątku)

. Makaron wymieszac z peperoni i pomidorami suszonymi z oliwy (w ziemie) lub polowkami pomidorkow koktailowych (w wersji lzejszej). Opcjonalnie - krazki oliwek. Pochwale sie - robi furore na letnich piknikach :) -- Spiew. Radość. Jumpa - jumpa - jumpa-pa. Oto idziemy zbierając orzeszki i

Zdjęcia:

Jestem w szoku (początek wątku)

Wlasnie rzucila mi sie w oczy reklama firmy Amora (w TV francuskiej). Reklamuja korniszony (skadinad wysmienite), jako dodatek do salatki caprese (mozzarella/pomidory), a keczap (bardzo dobry sam w sobie) jako wysmienity pomysl na wykwintny sos do makaronu : "podsmazyc mielona wolowine

Piórkiem po klepisku ;) (początek wątku)

krazki. W rondlu rozgrzac mieszanke oliwy i masla i podsmazyc na niej warzywa. Z kielbasy zdjac skore, nadzienie podziubac na mniejsze kawalki i dorzucic do rondla. Dobrze mieszac, az mieso sie dobrze usmazy, zalac pomidorami pokrojonymi w kostke. dodac listek laurowy/sol/pieprz i dusic pod

Re: obiad a la francaise

winem, pieczarkami i pomidorami). Oba te dania mozna spokojnie przygotowac dzien wczesniej, tylko makaron dogotowac w momencie podawania przystawki i jednoczesnie powolutku podgrzac mieso. Na deser polecam np tarte z owocami (spod z pâte sablée, upieczony osobno, na to crème

Soupe au pistou

*seler naciowy *ziemniaki *cukinia *pomidory (bez skorki i pestek) *drobny makaron (najlepiej krotkie rurki albo coquillettes) *sol/pieprz No i pistou - dotad zupka jak kazda inna, a z pistou jest po prostu boska. Naprawde polecam robic za kazdym razem swieze, i to nie w mikserze a w

Daube niçoise

/pieprzyc. Dodatkowo przygotowac oczyszczone i pokrojone : 3 marchewki, 2 cebule, 3 duze pomidory. Marynate odsaczyc (nie wyrzucac !), warzywa z marynaty wymieszac z reszta warzyw. Dno duzego zeliwnego garnka _z_pokrywka_ (moze tez byc zaroodporny, ale koniecznie z pokrywka) wylozyc kawalem skory z boczku lub