12 wyników w czasie 236 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Mizeria z ziemniakami

Kasza gryczana lub ziemniaki, najlepiej młode - lub nawet i stare, byle gotowane w mundurkach, popijane kefirem lub zsiadłym mlekiem. Idealnie, jeśli ziemniaki się posypie koperkiem. :) Kasza gryczana z twarogiem. Makaron z pomidorami z puszki, serem feta i oliwkami - jem to co najmniej dwa razy

Re: Jak już o obiadach... Co najczęściej robicie

Najczęściej makaron, z czego najczęściej z pomidorami, serem feta i oliwkami; ostatnio jednak wyparł go makaron z cukinią i pomidorami. Mąż uwielbia i może jeść co drugi dzień. Na drugim miejscu będzie chyba szybki zestaw kasza/ryż brązowy + warzywa na patelnię z mrożonki, do tego trochę żółtego

Jedzenie

Też uwielbiam jeść, i też muszę uważać, bo przybrałam ostatnio sowo niemal dokładnie tak jak ty ;) Jutro robię jedną z moich ulubionych zapiekanek, coś jak lazania, ale ze zwykłym makaronem. Będzie przekładany szpinakiem, polanym sosem z sera pleśniowego, oraz pomidorami z oliwkami. Mniam... W

Re: Jedzenie

Kiedy nie mam przepisu, ja to z głowy robię ;) Makaron gotuje al dente (koniecznie - powinien być trochę twardawy) dobrze żeby był duży (farfalle np.) Na patelni podgrzewam szpinak liściowy z mrożonki (np. Bonduelle). Doprawiam solą, pieprzem, ewentualnie czosnkiem. W osobnym garnku robię

Zdjęcia:

Re: do mam z cukrzyca ciazowa...

Wersja mniej wyszukana: oliwa z oliwek, ocet winny, sos sojowy, sól, pieprz, troszkę tabasco Nieśmiertelna klasyka: -pomidory z mozarellą i bazylią, polane oliwą z oliwek i octem winnym (sałatka caprese) -sałatka grecka (warzywa z serem feta i vinaigrette) Unikać należy na pewno sałatek

Re: przepis na danie wegetariańskie

Tysiące rzeczy można by tu napisać. No więc wypiszę pierwszych kilka, które mi przyjdą do głowy: -lasagne ze szpinakiem, sosem beszamelowym i sosem pleśniowym -makaron z: pomidorami, czarnymi oliwkami i serem feta; albo z serem z sera pleśniowego,orzechami włoskimi prażonymi na suchej patelni i

Re: Warzywo na szybko

Wszelkie mrożonki warzywne. Można gotować na parze (brokuły, kalafiory, fasolka szparagowa...), lub dusić na patelni z niedużą ilością oliwy (na rynku jest chyba kilkanaście różnych mieszanek typu "warzywa na patelnie"). Dla urozmaicenia, można doprawić pomidorami z puszki. Do tego porcja

Re: Przetwory na zime

Haha, mam tak samo z przetworami, od dzieciństwa. Moi rodzice w dodatku od zawsze mają ogródek działkowy i w sezonie zaczyna się przymus pracy - najpierw przy zbieraniu, potem przy przetwarzaniu. No bo tyle ogórków, tyle pomidorów, tyle porzeczki - "trzeba coś z tym zrobić". Stoi potem moja mama

Re: Kulinarne odkrycia

serki topione. Pycha! W ogóle dodawanie serków topionych do zupy to fajny pomysł - ostatnio zrobiłam tak z barszczem ukraińskim z mrożonki. Mrożonka+fasola biała+serek topiony+łyżka śmietany - wyszło pyszne. Mój szybki i zawsze udany obiad to makaron (najlepiej razowy) z sosem pomidorowym (oliwa-cebula-oregano-pomidory

Re: Bomby kaloryczne - zaskoczone?

przeważającej mierze z makaronu (ok. 350 kcal/100 g w suchym, nieugotowanym - w gotowanym mniej), pomidorów (ok. 25 kcal/100 g), mięsa wołowego (150-200 kcal/100 g), z dodatkiem (procentowo - niedużym) oliwy (900 kcal/100 g) pewnie będzie miało jakieś 200-300 kcal na 100 g, zależy, ile czego dodamy. Inna

Re: Jak schudnac po ciazy?

- gotowane na parze lub duszone -przejście z ziemniaków i klusek na ryż brązowy, makaron pełnoziarnisty, kasze - gryczana, pęczak -zamiana chleba jasnego na pełnoziarnisty (prawdziwy razowiec lub graham) -nieco mniej serów żółtych (chociaż one są b. wartościowe podczas karmienia piersią jako źródło