56 wyników w czasie 379 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Pomidory

Dodam jeszcze, że w wersji na świeżo proponuję dodanie bazylii i posypanie makaronu z sosem parmezanem. -- Magdalaena

Pomidory (początek wątku)

Mam 4 pomidory, których niestety nie zjem i mogę je albo wywalić od razu, albo zrobić z nich coś, co mogę zamrozić i wykorzystać kiedy indziej. Zup nie robię, więc myślałam, żeby je jakoś przerobić na sos?? Ale w życiu żadnego sosu pomidorowego nie robiłam, ani nie mroziłam. Stąd moje pytanie

Makarony

ktoś chce, to przekopiuję: *tagiatelle z szynką i groszkiem *tagiatelle z pieczarkami i serkiem *Spagetti z anchois i bułką tartą *Spagetii z cukinią i boczkiem *Spagetti z anchois, jajkiem na twardo i szalotkami *penne z pieczarkami i szynką *penne z cytrynową cukinią i pomidorami (pycha, tym

i modyfikacja :)

Przypomniała mi się też szybka zupa soczewicowa, przepis z forum cincin, ponoć zupa wabi się Fakes ;) 400g soczewicy (kolor bez znaczenia) 300g pomidorów bez skórki lub z puszki 3 marchewki i 3 cebule pokrojone w kostkę czosnek 2 listki laurowe sól, pieprz, oregano, koncentrat pomidorowy

Re: Sos (śmietanowy?) do makaronu

wciągam na kolację z pomidorem. > > Wybacz, więcej nie pomogę, bo sos robię raz na 2 miesiące co najwyżej. Os > tatnio > > robiłam z przepisu na curry z lobbygotuje.blox.pl. > > Mnie się curry kojarzy po pierwsze z czyms ostrym (czyli nie dla mnie), a po dr > ugie

Re: Pomidorowa

pomidorową ze świeżych pomidorów (a raczej nie lubię tych pływających kawałków, bo same pomidory kocham, ale przecierać też mi się nie chce...). I w wersji "zwykła, domowa" pomidorowa, to wszystko. Jeśli mam ochotę przybajerzyć, to daję duuużo więcej koncentratu, przyprawę kuchni meksykańskiej (ostatnio

Zdjęcia:

Re: Jak w upały nie umrzeć z głodu

Makarony w wersji letniej, czyli gorący makaron mieszany z zimną sałatką, np: - pomidory z bazylią i oliwkami, polane oliwą - pomidory z przesmażonym bakłażanem - z przesmażoną z czosnkiem cukinią - z pesto - z podgotowanym brokułem i serem pleśniowym lub fetą - .... a jak już jest

Re: Co z sera Lazur?

Jednym z moich ulubionych dań jest makaron ze szpinakiem i lazurem. Sos robię ze szpinaku, gęstego jogurtu (może być bałkański, nie jestem fanką śmietany- wydaje mi się, że z jogurtem zamiast niej potrawa wcale nie traci na smaku), lazura i garstki pokrojonych suszonych pomidorów. Obowiązkowo też

Re: Wasze ulubione potrawy z dzieciństwa

jablkiem i cynamonem; - domowy makaron/kopytka posypane białym serem, z topionym masłem i cukrem (a jeszcze lepiej jak makaron lub kopytka byly odsmazane na maselku); - odsmazane kartofle i kotlety mielone; - pomidorowa z ryzem, gotowana na wiejskiej kurze i ze swiezych pomidorow; - konfitura z wisni

Re: Wasze ulubione potrawy z dzieciństwa

pomidorami -sernik na zimno, i musiał mieć duuużo galaretki -"czekolada" robiona przez mamę w domu, no, wiadomo, pseudo, ale pyszne to było, z orzechami i rodzynkami -mleko w tubce (i w ogóle słodycze, przepadałam) Nie cierpiałam za to potraw na słodko (i w sumie dalej nie przepadam) - pierogów/naleśników/makaronów

Re: Dietetycznie, bialkowo i do wekow(krotkotermi

Jeszcze sosy do makaronu/kaszy/ryzu. 1. Podsmazona cebulka, tunczyk (albo sardynki), anchois, pomidory z puszki, kapary, jak nie dla dzieci to sporo chilli. 2. Podsmazona cebulka, obrany i pokrojony w kostke baklazan, anchois, pomidory z puszki, czarne oliwki, chilli (chilli dobre do wszystkiego

Re: Dieta optymalna

Moze byc owsianka z mlekiem sojowym. Moze byc kukurydza z maslem. Moze byc makaron z oliwa. Tosty z oliwkami i pomidorami. Moze tez byc sniadanie bialkowe. -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy.

Zupa z pokrzyw, placki z żołędzi.

luksusowych. Trudno, nie będzie parmezanu, suszonych pomidorków z Sycylii, syryjskich czarnych oliwek, win ą-ę, kaparów, szynki parmeńskiej, a przynajmniej nie wszystkie te rzeczy znajdą się w domu naraz. Wystarczy raz kupić pomidory z Turcji, kapary w ogóle sobie darować i już na cenę cukru nie trzeba się

Re: Sycące zimne posiłki

Napiszę Ci co ja biorę ze sobą do pracy (też nie mamy mikrofalówki): - http://pl.wikipedia.org/wiki/Tabbouleh Tabbouleh zwłaszcza latem bardzo dobre - makarony z różnymi dodatkami np. oliwa, feta, pomidory (swieze lub suszone z oliwy), bazylia albo grilowana cukinia, feta/mozzarela, czarne

1 2 3 4 5