132 wyników w czasie 230 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Mielonka z dodatkami (początek wątku)

gratuluję pomysłow, jak czytam te prezepisy to mi się robi niedobrze jak pomyslę, że niektóre mamy moga z nic hskorzystać: ketchup dla dziecka, które ma 1 rok !!!! tuńczyk z puszki, solony sledź i inne tego typu wynalazki - podawanie takich przepisów ze wskazaniem przeznaczenia dla tak

Re: mielonka z mielonką z dodatkiem mielonki

Re: A ja mielonkę

popełniłem ostatnio z szynkowara taką golonkową z dodatkiem karkówki :)

Zdjęcia:

Re: Mielonka turystyczna

sam popróbuje taką puchę Puffi a później > pogadamy. Koniu ze skrzydłami drogi! Przecież oni tam na codzien maja jedynie takie "specyjały" jak pizza i makaron. Puffi jako dodatek do wymienionych z pewnościa by się sprawdziło. Wyślij i poczekaj na ich reakcję. A co do galaretki w

Re: Domowa mielonka

dwa razy. A w szybkowarze owszem występuje dużo wyższa temperatura pasteryzowania, ale konserw z dodatkiem saletry czy też peklosoli nie powinno się nagrzewać powyżej 110 -120 °C. Przepis: skład: 1 kg boczku niezbyt tłustego bez skóry 1 kg podgardla bez skóry 20g peklosoli 20g soli niejodowanej

Re: mielonka lub gulasz w słoiki-jarek ratuj

albo peklosoli albo soli niejodowanej drobnej z dodatkiem 2% saletry i dokładnie wymieszanej. Wszystko dokładnie wymieszać i peklować ok. 3-5 dni. Po tym czasie zważyć skóry i dodać jeszcze drugie tyle ile zdjęliśmy z w.w. skóry ugotować na bardzo miękko w niewielkiej ilości wody często mieszając

Re: I jeszcze to na dodatek...

. > Ale serek danio do wódki to mistrzostwo swiata :) > Witam, To nie był hardcore, tylko zbilansowana dieta kofeinowa na bazie mielonki;-D Ja wcinałam chleb z musztardą posypany cukrem. FUUUJJJ! Pzdr. Inguszetia

Re: Kolejne wcielenie z pastą z bakłażanów

Wszystko jak w poprzednim przepisie ale z dodatkiem baaardzo smacznie warzywnym. Konsystencja mielonki oscyluje w okolicach bardziej zwartego pasztetu. Pasta: gotowanie.onet.pl/17200,ksiazka_przepis.html

Re: Niemiecka żywność z odpadów zwierzęcych

> całe szczęście , że nie do nas:) Wielokroć czytałem na puszkach z pasztetami czy innymi mielonkami że zrobione były z dodatkiem skór. Mi tam smakowały i problemów zdrowotnych nie było. Może cała sprawa jest efektem przepisów unijnych, które np. zbraniają (czy to prawda?) dawania

Jak walczyć ze spamem? - trwają dyskusje

Ech, jak to często bywa, redaktor pisze bzdurki zamiast sprawdzić. Po pierwsze spam (a właściwie SPAM) to nie znaczy mielonka, tylko to nazwa handlowa mielonki produkowanej przez amerykańską firmę Hormel Foods. Na pewno obecnie nie ma powszechnego zwyczaju używania nazwy SPAM na każdą mielonkę w

1 2 3 4 5 6