159 wyników w czasie 215 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Omlet krok po kroku (początek wątku)

Jeśli zrobisz jej na śniadanie jajecznicę, pomyśli, że jesteś oszczędnym chłoptasiem. Jeśli z tych samych składników przyrządzisz francuski omlet, z pewnością zostanie na kolejną noc. Oto przepis, krok po kroku, na omlet doskonały

omlet

"Omlety przyrządza się z rozmąconych jajek lub oddzielnie ubitych białek i żółtek, następnie połączonych i usmażonych lub upieczonych. Obok omletu naturalnego, w kuchni polskiej nazywanego francuskim, robi się omlety z dodatkiem mąki lub bułki tartej, czyli biszkoptowe lub grzybki." (Kuchnia

Re: Omlet

Omlet francuski smażymy tylko po jednej stronie, nie odwracamy.

Zdjęcia:

Re: omlet

Ja jestem specjalista od francuskiego omletu. Rodzina zawsze sie prosi zebym zzrobila...na jeden omlet 2 jajak. Odzielicc zoltka od bialek. Bialka ubic osobno. Zoltka ubic z maka, 2 lyzki maki oraz cukier i pol lyzeczki proszku do pieczenia. Dodac bialka i delikatnie wymieszac. Smazyc na

Omlet nie omlet na śniadanie poświąteczne zrobiony (początek wątku)

Nie jest to francuski (17 ruchów widelcem:) ani arabski ani żaden inny? jest to moja fantazja, za która biorę pełną odpowiedzialności przed niechęcią i złymi spojrzeniem cenzorów? Na dwie osoby lub na cztery mniejsze porcje śniadaniowe -- > 2 jajka XXL na osobę - jak są > dobry serek

Re: Jak przewracac omleta?

omlet francuski z 3 do 5 jaj, podobno najlepszy z 5. Wbija sie jedno jajo do miseczki i lekko ubija widelcem lub rozga, do tego wbija sie nastepne jajo i ubuja oba razem, do tego nastepne i tak po kolei. Do tego 1-1,5 łyżeczki masła, najlepiej zmrożonego, w cieniutkich wiorkach. lekko

Re: Sylwester "Po Francusku"

kawiorem, salata z sosem vinaigrette, jakis omlet.....Nie mozesz zapomniec o francuskim winie. Zastanow sie czy Cie na taka impreze stac, i nie mowie tu tylko o finansowym aspekcie, ale czy dasz sobie rade w kuchni, bo takie przyjecie wymaga duzo praktyki.

Re: Omlet dla trojga?

energicznie widelcem: najpierw 1, potem do roztrzepanego dodac nastepne i roztrzepac razem, potem nastepne i znowu razem itd. Na koncu dodac b. cienkie wiorki zmrozonego masla. Nie dodawac mleka ani maki!!! Maslo i ubijanie po 1 jajku powoduje efekt podobny jak w ciescie francuskim. Smazyc na masle 1

grzanki francuskie

- dziesiątki wersji tychże grzanek, omletów itp, po angielsku. Pamiętaj też, żeby ładnie do śniadania nakryć, serwetki, kwiatki, bo je się też oczami. Pzdr.

kucharz francuski wanted

a ja chcialabym, zeby przyjechal do mnie kucharz francuski, przywiozl ze soba piwniczke win roznych, robil rozne dania w ciescie francuskim, pasztety z gesich watrobek w maladze, szparagi i karczochy wg. sobie znanych receptur, nalesniki i omlety po swojemu, a na deser zimne lody w gorących

1 2 3 4 5 6