36 wyników w czasie 216 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Teściowa przyjedzie na Wielkanoc

. Dołożyć kilka gałązek świeżego rozmarynu. Trzymać w marynacie (pod przykryciem) 3-4 dni, codziennie przewracając. Wyjąć z marynaty, wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym, natrzeć oliwą, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 1 h na 1 kg mięsa, podlewając wodą. W trakcie pieczenia włożyć

Re: Quiche

. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm, wyłożyć nim dno i boki tortownicy. Spód ciasta trzeba nakłuć widelcem. Boczek lub szynkę pokroić w plasterki i ułożyć na cieście. Jaja rozmieszać ze śmietaną i pieprzem. Dodać starty ser. Plać ciasto płynną masą

Re: Toskania-co jeść?

(świetne do maczania w nich cantucci na deser) - tu znów mamy wybór, bo np. i Vin Santo del Chianti, Vin Santo del Chianti Classico, Vin Santo di Montepulciano. Do zjedzenia: oliwa, chleb pieczony bez soli , pecorino, szynka (prosciuto toscano), salami z koprem włoskim (finocchiona toscana

Zdjęcia:

Re: dieta lekkostrawna

), gotowanego kurczaka albo cielęcinę, ryż, gotowane ziemniaki, warzywa z wody (głównie marchewkę), ryż prażony z jabłkami. Najlepiej byłoby zapytać lekarza, do którego chodzi Twój mąż o zalecaną dietę, żeby nie była zbyt jednorodna i żeby zapewniała wszystkie niezbędne składniki. PS. Aha, można też

proszę bardzo

było miękkie i łatwo łączyło się z pozostałymi ingrediencjami. Następnie, połączyć je kolejno z cukrem, żółtkami, mąką i solą. Gdy wszystkie składniki zostaną już wymieszane, ciasto zebrać w kulę. Można schłodzić w lodówce, można piec od razu w temp. 200C (12 minut). Ostatnio wypróbowałam

1 2 3 4