925 wyników w czasie 565 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

SAŁATKA BURACZANA 4 buraki, 2 ziemniaki, 2 jabłka, 2 kiszone ogórk, 1 cebula, 100 ml majonezu, 100 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżka chrzanu, sól, cukier, pieprz Buraki i ziemniaki wyszorować, włożyć do piekarnika 200 C i piec aż będą miękkie. Ostudzić, obrać z łupinek

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

gotowanej, 30 g pieczonego mięsa z kurczaka Wszystkie warzywa umyć. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w plasterki, pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 8 cząstek, Sałatę porwać na paski. Rzeżuchę odciąć od korzonków i opłukać. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do salaterki. Z pozostałych

Re: A może wątek kulinarny XI

SAŁATKA BURACZANA 4 buraki, 2 ziemniaki, 2 jabłka, 2 kiszone ogórk, 1 cebula, 100 ml majonezu, 100 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżka chrzanu, sól, cukier, pieprz Buraki i ziemniaki wyszorować, włożyć do piekarnika 200 C i piec aż będą miękkie. Ostudzić, obrać z łupinek

Re: A może wątek kulinarny XI

gotowanej, 30 g pieczonego mięsa z kurczaka Wszystkie warzywa umyć. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w plasterki, pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 8 cząstek, Sałatę porwać na paski. Rzeżuchę odciąć od korzonków i opłukać. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do salaterki. Z pozostałych

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

gotowanej, 30 g pieczonego mięsa z kurczaka Wszystkie warzywa umyć. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w plasterki, pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 8 cząstek, Sałatę porwać na paski. Rzeżuchę odciąć od korzonków i opłukać. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do salaterki. Z pozostałych

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

, wsypać łyżkę tartego parmezanu, dobrze wymieszać i wlać, mieszając w sos; następnie przetasować i podać do cielęciny, polewając nim na dopieczeniu lub też pokrajać cielęcinę, przekładać każdy kawałek sosem, układając na półmisku i dla podrum ienienia wstawić w piec. Sos ten musi być zupełnie gęsty, tak

Zdjęcia:

Re: Wariacje na temat kurczaka

gotowanej, 30 g pieczonego mięsa z kurczaka Wszystkie warzywa umyć. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w plasterki, pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 8 cząstek, Sałatę porwać na paski. Rzeżuchę odciąć od korzonków i opłukać. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do salaterki. Z pozostałych

Re: Wariacje na temat kurczaka

KURCZAK Z CUKINIĄ 1 kurczak podzielony na części, 1 cukinia, 1 torebka ugotowanego ryżu, 1 cebula, 2-3 pomidory, 1 kg ziemniaków, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz Obrane i ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki. Kurczaka przyprawić solą i pieprzem. Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć. Część

Re: HALLOWEN

Pokrojoną na średnio grube plastry dynię wraz z ze skorupą ułóż na pergaminie na blasze, posmaruj lekko oliwą, troszkę posól i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 20 minut. W miseczce wymieszaj nieco oliwy z oliwek z łyżką oleju sezamowego, dodaj sok z połówki cytryny, kilka kropli octu

Re: HALLOWEN

KOPYTKA DYNIOWE To świetna odmiana popularnych kopytek. Są nieco delikatniejsze i doskonale smakują zarówno na słono, jak i na słodko. Z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem kilku łyżek śmietankowego serka zrób purée i zmieszaj mniej więcej pół na pół z lekko odciśniętym purée z upieczonej lub

Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

. Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć. Cebulę drobno pokroić i zeszklić z pieczarkami. Mięso mielone wyrobić, dodając jajka, przyprawę do drobiu, sól, pieprz, curry. Dodać groszek, kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki. Lekko wymieszać. Nadziewać tuszkę mięsem. Spiąć wykałaczkami. Piec w naczyniu

Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

, rozprowadzić bulionem, dać przefasowaną jarzynę, szczyptę papryki, posolić, wlać kieliszek Madery lub szklankę czerwonego wina, pół łyżeczki przyprawy Maggiego i zagoto-kehih Z ntTt T l Wł0zyc /4 f - szynki pokrajanej w kostkę, kilkanaście oliwek wprzód obgotowanych i uduszonych w maśle pieczarek. Można tez

Re: Zapraszam na zbiory - moje pomidory

pieprzem. Masło roztopić na patelni, włożyć filety, zrumienić z obu stron, wyjąć. Włożyć ziemniaki i cebulę, smażyć około 10 minut. Mięso posmarować sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podzielić na 4 porcje, każdą zawinąć w aluminiową folię. Ułożyć na blasze. Piec 20 minut w 175 C. Podawać na gorąco.

Re: Zapraszam na zbiory - moje truskawki

, rozprowadzić bulionem, dać przefasowaną jarzynę, szczyptę papryki, posolić, wlać kieliszek Madery lub szklankę czerwonego wina, pół łyżeczki przyprawy Maggiego i zagoto-kehih Z ntTt T l Wł0zyc /4 f - szynki pokrajanej w kostkę, kilkanaście oliwek wprzód obgotowanych i uduszonych w maśle pieczarek. Można tez

Re: Zagrajmy w pomidora:)

pieprzem. Masło roztopić na patelni, włożyć filety, zrumienić z obu stron, wyjąć. Włożyć ziemniaki i cebulę, smażyć około 10 minut. Mięso posmarować sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podzielić na 4 porcje, każdą zawinąć w aluminiową folię. Ułożyć na blasze. Piec 20 minut w 175 C. Podawać na gorąco.

Re: Zagrajmy w pomidora:)

, rozprowadzić bulionem, dać przefasowaną jarzynę, szczyptę papryki, posolić, wlać kieliszek Madery lub szklankę czerwonego wina, pół łyżeczki przyprawy Maggiego i zagoto-kehih Z ntTt T l Wł0zyc /4 f - szynki pokrajanej w kostkę, kilkanaście oliwek wprzód obgotowanych i uduszonych w maśle pieczarek. Można tez

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

, rozprowadzić bulionem, dać przefasowaną jarzynę, szczyptę papryki, posolić, wlać kieliszek Madery lub szklankę czerwonego wina, pół łyżeczki przyprawy Maggiego i zagoto-kehih Z ntTt T l Wł0zyc /4 f - szynki pokrajanej w kostkę, kilkanaście oliwek wprzód obgotowanych i uduszonych w maśle pieczarek. Można tez

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

sklarować białkami i przecedzić do wazy. Do tej zupy podaje się grzanki cieniutko krajane z rogalków, w talarki, smarowane masłem i maczane w tartym parmezanie, a potem zrumienione w piecu; paszteciki francuskie lub groszek ptysiowy.

Re: A może jedzynie

JAJKA W PIECZARKACH 6 dużych pieczarek, 6 jajek przepiórczych, 6 dag szynki gotowanej, 4 dag żółtego sera, sól, pieprz kolorowy mielony, masło, szczypiorek Pieczarki oczyścić. Oddzielić kapelusze od trzonków. Kapelusze wewnątrz posmarować masłem. Szynkę i ser kroimy w cienkie paseczki

Re: A może jedzynie

MINI SZASZŁYKI roladki z bekonu, mini kukruydza, główki pieczarek, małe krewetki, pomidorki koktajlowe, czerwona i żółta papryka, kostki szynki, moreli, ananasa, cienkie plasterki imbiru Warzywa lekko podgotować, przepłukać zimną wodą i dokładnie odsączyć. Pokrajać wszystkie składniki na kawałki

1 2 3 4 5 6