17 wyników w czasie 11 351 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Potrawy z grzybów

ZAPIEKANKA Z SOSEM BURGUNDZKIM 1 kg ziemniaków, 1 główka czosnku, garść suszonych prawdziwków, 1-2 czerwone cebule, mleko, masło garść startego sera gruyere , sól, pieprz SOS: 200 g mrożonych prawdziwków lub 250 g świeżych pieczarek, 200 ml czerwonego wina (najlepiej pinot noir), masło, sól i

Re: Potrawy z grzybów

. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy dno okrągłego żaroodpornego naczynia łyżką zielonego beszamelu. Układamy na nim je-den naleśnik, warstwę grzybów i kawałeczki masła. Kładziemy kolejny naleśnik, posmarowany białym beszamelem i tak dalej. Kończymy warstwą białego sosu. Posypujemy parmezanem i pieczemy w