32 wyników w czasie 10 235 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Co z parmezanem?

/ parmezanu, polej oliwa, octem balsamicznym, posyp troszke kaparkow hmmmmm i dobre czerwone w pieknym kieliszku. poprzedniczka ma racje z parmezanu mozna przepisy podawac w nieskonczonosc, kazde kluchy, pizza, warzywa wloszczyzna jednym slowem..... to naprawde doskonaly ser, z charakterem Panie d

Re: Szynka dojrzewająca

) wolowiny ( sa rozne szkoly krojenia mi. mieso kroi sie lekko zmrozone - wtedy mozna uzyskac slajsiki ( sic ;) jak pergamin) ulozone na wielkim bialym talerzu posypuje sie shaved ( jak powiedziec?) parmezan skrapia oliwa i zarzuca kilka kaparkow, pojada z chrupiaca bulka - moim zdaniem pycha ino

Re: duzy kawal szynki co z nim zrobic ?

tzn masz duzy kawal surowego miesa powiedzmy 6-10lbs z koscia i skora czy bez ? jak ma skore to albo ja zdejmij albo nakroj w kratke, kosc moze zostac. jesli mieso jest surowe to natrzyj 3-10 zabkami czosnku utartego z sola i majerankiem pozwol sie zmacerowac przez noc, piecz w 375F przez

Zdjęcia:

Re: Schabowe z baraniny jak przygotowac??

ja smaze saute na rozgrzanej patelni + pare zabkow czosnku, swiezy pieprz , nie wysusz za bardzo, sa doskonale !!!! solic na talerzu, podac z salata i pieczonymi ziemniakami -- Change one person's mind. Change the world

Re: mielone z drobiu

jalapeno - dla mocy::))) wszystko zmieszane na jednolita mase wylozone do nasmarowanej oliwa blachy/ wierzch pieczeni tez z lekka naoliwic/ posypalam mini marchewka, pieczarkami i posztakowanymi ziemniakami + czosnek, polalam piwem i do pieca na 1 godzine / pi razy oko/ bylo pycha czego dowodem

Re: Co na cieplo-16 os, beda po pracy, szybko i t

leczo bigos fasolka po bretonsku chicken/shrimp curry caly schab upiecozny _ pieczone ziemniaki + salata saly losos w warzywach + salata mEga gar grochowki cos z kurczaka piecoznego z ziemniakami ( np w piwie) nie wiem jakiej narodowosci ludzie, jaki klimat, jakie preferencje - moze

Re: Potrawy z dodatkiem piwa?

ja podlewam piwem-zamiast wody- cokolwiek pieke w piecu -wolu kawalek, swini tyz czy kuraka, dla ulatwienia /sobie zadania / robie danie jednogarnkowe - wrzucam przepolowione ziemniaki, mala marchewke wiele ziol , troche cebuli - zalewam piwem i do goracego piekarnika.....nie ma sily, nie

Re: czy jest jakis watek z przepisami?

;) jak zacznie mocno pachniec jest gotowae, zmieszac z goraca pasta. podawac z ryba z grila, pieca - doskonale IMO. oliwa rozdrowbniony czosnek na patelnie, lyzeczka red pepper flakes, jak czosnek zezlocieje ale nie zbrazowieje bo wtedy jest gorzki dodac szynki, bekonu, pol cebuli posiekanej

Re: czy jest jakis watek z przepisami?

piecu nacieram mieso czosnkiem, rozmarynem czy ziolami prowansalskimi, majerankiem etc ukladam w brytwannie, wrzucam do niej pocwiartowane ziemniaki, zmieszane z sola, ziolami i paroma lyzkami oliwy, marchewke, cebule. do nagrzanego pieca na godzine.podlewam piwem lub winem, zalezy na co mam

Re: potrawy proste jednogarnkowe a jednocześnie

jakiekolwiek mieso ( piersi kurze, uda, schab, tzw od szynki, ryba - wtedy wszystko drobniej pokrojone)pocwiartowane ziemniaki, marchew, cebula papryka - wszystko zmieszane z oregano, oliwa sola i pieprzem, mieso uprzedno nasmarowane czosnkiem i w/w. wsyztsko razem do brytwanny do

Re: polskie danie

a moze zrazy zawijane -wolowe (jesli ma nie byc wieprzowiny), z kopytkami i buraczkami? albo kurczak pieczony po polsku ( z nadzieniem) + pieczone ziemniaki i zurawina albo nadziewana cielecina ( breast of veal) z kladzionymi kluskami albo bliny z kawiorem lub lososiem + smietana sporo tego

1 2 3 4